Domates Turşusu

2023-09-17 01:07:34 - Yemeklik.com.tr

Arzuya göre kırmızı ya da çok ham durumda olmayan ekşi, yeşil domateslerden hazırlayabileceğiniz domates sunu havuç, kereviz sapı, karnabahar gibi sebzelerle zenginleştirebilir, 15 gün sonrasında buzdolabında uzun süre muhafaza ederek yeşil domates turşularını hazır haliyle kullanabilirsiniz.

Domates Turşusu Tarifi İçin MalzemelerDomates Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bol suda yıkadığınız yeşil domatesleri, büyüklüklerine göre dört eşit parçaya bölün.
  2. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız acı kırmızı biberleri iri parçalar halinde kesin. Maydanozu incecik kıyın.
  3. Sarımsakların kabuklarını ayıklayın. Kaya tuzu, sirke ve içme suyunu bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  4. Doğradığınız yeşil domatesleri, temiz cam bir kavanoza sıkı sıkıya doldurun. Aralara kırmızı biber parçaları, sarımsak ve tane karabiber serpiştirin.
  5. Arzuya göre maydanozları kıyılmış ya da bütün olarak turşu kavanozlarına yerleştirin. Hazırladığınız salamura karışımı ile kavanozları ağzına kadar doldurun.
  6. Hazırladığınız tuzlu ve sirkeli su yeterli gelmediyse yeniden hazırlayarak kavanozları boşluk kalmayacak şekilde doldurun.
  7. Kavanozların kapaklarını 2 saat kadar açık bırakın, azalan tuzlu su miktarını tekrar tamamladıktan sonra kapakları sıkıca kapatın. Güneş görmeyen, serin bir yerde en az 15 gün muhafaza ettiğiniz yeşil domates turşusunu sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi