Üzüm Turşusu

2023-09-17 01:08:13 - Yemeklik.com.tr

Evde yapabilceğiniz turşu tariflerine bir yenisi ekleniyor. Üzümü sadece meyve olarak değil, kurarak da tüketebilirsiniz. Videolu anlatımında tarifin tüm detaylarını bulabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık!

Üzüm Turşusu Tarifi İçin MalzemelerÜzüm Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak kaynar suda kavanoz ve kapakları sterilize edin. Üzümleri yıkayıp süzdükten sonra kavanozda boşluk kalmayacak şekilde içine doldurun. Burada salkımları makasla küçültebilirsiniz.
  2. Kavanozun içine sarımsak, baharatlar, şeker, tuz ve sirkeyi ekleyin kalan boşluğu da soğuk içme suyuyla doldurun.
  3. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Tuz ve şeker hafif eriyene kadar kavanozu çalkalamadan bir kaç defa ters düz edin. Ardından kavanozu karanlık ve serin bir yerde 10 gün muhafaza edin. 2 günde bir kavanozu kontrol edip eğer tuz hala erimediyse bir defa daha ters düz edebilirsiniz.
  4. Onuncu günün sonunda turşunuzu açıp yiyebilirsiniz. Açtığınız turşuyu da buzdolabında saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.
     

Daha Fazla Gönderi