Üzüm Turşusu
2023-09-17 01:08:13 - Yemeklik.com.tr
Evde yapabilceğiniz turşu tariflerine bir yenisi ekleniyor. Üzümü sadece meyve olarak değil, kurarak da tüketebilirsiniz. Videolu anlatımında tarifin tüm detaylarını bulabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık!
Üzüm Turşusu Tarifi İçin Malzemeler- 1 Kavanoz üzüm
- 1 Diş Sarımsak
- 1 Tutam Tane Karabiber
- 1 Tutam Tane Kişniş
- 1 çay Kaşığı Toz şeker
- 2 Tatlı Kaşığı Kaya Tuzu
- 1/2 çay Bardağı üzüm Sirkesi
- İlk olarak kaynar suda kavanoz ve kapakları sterilize edin. Üzümleri yıkayıp süzdükten sonra kavanozda boşluk kalmayacak şekilde içine doldurun. Burada salkımları makasla küçültebilirsiniz.
- Kavanozun içine sarımsak, baharatlar, şeker, tuz ve sirkeyi ekleyin kalan boşluğu da soğuk içme suyuyla doldurun.
- Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Tuz ve şeker hafif eriyene kadar kavanozu çalkalamadan bir kaç defa ters düz edin. Ardından kavanozu karanlık ve serin bir yerde 10 gün muhafaza edin. 2 günde bir kavanozu kontrol edip eğer tuz hala erimediyse bir defa daha ters düz edebilirsiniz.
- Onuncu günün sonunda turşunuzu açıp yiyebilirsiniz. Açtığınız turşuyu da buzdolabında saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.