Balık Mantısı
Beslenmenin sadece yemek eylemi olmadığına inanan ve tariflerinde sebze-meyvelere ağırlık veren Melda Tengiz, Yemeklik.com.tr için yazdı.
Evet balık mantısı tarifi görünce gözleriniz açıldı, suratınız ekşidi ve koca bir soru işareti belirdi kafanızın üstünde… O da ne ki? Hiç balıktan mantı mı olur? Öyle bir olur ki, tadına doyulmaz!
Özellikle balık sevmeyenler ve çocuklar için ideal bir öneri...
Balık Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Adet Orta Boy Balık (tercihen Levrek)
- 1 Demet Taze Soğan
- 1 Demet Dereotu
- 1 Demet Maydanoz
- 1 Tatlı Kaşığı Soya Sosu
- 100 Gram Kaşar Peyniri
- 2 Adet Yufka
- Kızartmak için:
- 2 Su Bardağı Ayçiçek Yağı
Balık Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Levreği temizleyip kılçıklarını ayıkladıktan sonra küçük parçalara ayırın.
- Bol suda yıkayıp salata kurutucusunda kuruttuğunuz maydanoz, taze soğan ve dereotunu incecik kıyın. Kaşar peynirini rendeleyin.
- Parçalara ayrılmış balık, ince ince doğranmış yeşillikler, rendelenmiş kaşar peyniri ve soya sosunu karıştırın.
- Yufkaları düz bir zemine sererek, iki parmak genişliğinde, ince ve uzun şeritler halinde kesin.
- Her şeridin bir ucuna hazırladığınız balıklı harçtan bırakarak, yufkadan hazırlanan mantıları üçgen şeklinde sarın.
- Derin bir tencereye aldığınız ayçiçek yağını orta ateşte kızdırın.
- Üçgen şeklindeki balık mantılarını kızgın yağda, yufkalar altın sarısı rengini alana dek kızartın.
- Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde kısa bir süre dinlendirdiğiniz kızarmış mantıları, ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.