Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #kurabiye

Atom Kurabiye

Mutfağınızı mis gibi kokusuyla doldurmaya hazırsanız başlıyoruz. Önce içerisinde çeşit çeşit kuru meyvelerin, bol çikolata ve cevizin bulunduğu iç malzememizi hazır ediyoruz. Daha sonra bol tereyağlı, yumuşacık bir hamur hazırlıyoruz. Yıllardır yalnızca limon sıkmak için kullandığımız limonluğu ters çevirip içinde şekil veriyoruz hamurumuza.

Elimizi korkak alıştırmadan içini enerji dolu iç malzememizle dolduruyoruz. 15 dakikada pişiriyor, pudra şekeri ile gelin gibi süsleyip afiyetle tüketiyoruz. Sonrasında işe, okula koşarak gidiyor, yerimizde duramıyoruz.

Videolu tarif isteyenler için aşağıya bu nefis kurabiyenin yapılış videosunu iliştiriyoruz, ilham ve enerji vermesi dileğiyle, afiyet olsun!

Atom Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamuru için:
  • 150 Gram Oda Sıcaklığında Tereyağı
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Pudra şekeri
  • 1 Paket Vanilin
  • 1 çay Kaşığı Kabartma Tozu
  • 3,5 Su Bardağı Un
  • İç malzemesi için:
  • 6 Adet Kuru Incir
  • 8 Adet Kuru Kayısı
  • 1/2 Su Bardağı Kuru üzüm
  • 1/2 Su Bardağı Ceviz Içi
  • 1 çay Bardağı Damla çikolata
Atom Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İç malzemesi için:
  2. Kayısı ve incirleri minik minik doğrayıp diğer iç malzemelerle birlikte güzelce karıştırın.
  1. Hamuru için:
  2. Tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve vanilini geniş bir kaba alın ve güzelce karıştırın.
  3. Kabartma tozu ve unu, tereyağı-şeker-yumurta karışımına ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar güzelce yoğurun. 20 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
  4. Limon sıkacağını ters çevirerek iç kısmını hafifçe yağlayın ve streç filmle kaplayın.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak streç filmle kapladığınız limonluğun içine yerleştirin ve işaret parmağınızla hamurun içini oyun.
  6. Oyduğunuz hamurun içine hazırladığınız iç malzemesinden  koyarak kenarlarında kalan hamurla üzerini kapatın.
  7. Hazırladığınız kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye düz kısımları alta gelecek şekilde yerleştirin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak 15 dakika pişirin ve soğuduktan sonra üzerilerine pudra şekeri serperek afiyetle tüketin.
Vişneli Ayva Tatlısı

Vişneli Ayva Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Enginar Sapı Salatası

Enginar Sapı Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Vişneli Pişmeyen Cheesecake

Vişneli Pişmeyen Cheesecake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Granola Pastası

Granola Pastası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Özbek Pilavı

Özbek Pilavı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce