Yemeklik.com.tr 8 ay önce

Aslan Sütü

Tel şehriye ve hiç bu kadar lezzetli olmamıştı. Hem hafif hem de oldukça pratik olan bu hazırlamak için gerekli malzemeler de her evde bulunan türden. Aslan sütü tarifi, akşam yemeklerinden sonra sütlü tatlı sevenlerin bir numaralı tercihi olacak. Tarif defterlerinde bu sade tatlıya yer açın.

Çoğu zaman pilavlarda görülen tel şehriye, kavruluyor altın sarısı renk aldıktan sonra tüm mutfağı tereyağı kokusu ile dolduruyor. Hafif ve sadeliğini süte borçlu olan muhallebi hazırlandıktan sonra şehriyeler ve cevizler içine ekleniyor. Dolapta kısa bir süre soğuduktan sonra sofralarda kendine yer buluyor.

Çay saatlerinde şahane görüntüsü ve enfes tadı ile herkesi kendine hayran bırakacak aslan sütü için mutfaktan bekleniyorsunuz.

Aslan Sütü Tarifi İçin Malzemeler
  • 5 Su Bardağı Süt
  • 1 Yemek Kaşığı Un
  • 3 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 1 Su Bardağı Toz şeker
  • 1 Su Bardağı Fındık Içi
  • 1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
  • 1 Su Bardağı Tel şehriye
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Aslan Sütü Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tel şehriyeyi yapışmaz tava da tereyağı ile rengi dönene kadar kavurun.
  2. Ayrı bir tencereye süt un, nişasta ve şekeri alarak karıştırın. Orta ateşte pişirin.
  3. Çekilmiş fındıkları hindistan cevizini ve tel şehriyeleri pişen muhallebiye ilave edin ve karıştırın.
  4. Orta boy borcamı ıslatın.
  5. Muhallebiyi borcama dökün. Buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz.
  6. Afiyet olsun.
Poşe Armut

Poşe Armut

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Peynir Dolgulu Siyez Unlu Pankek

Peynir Dolgulu Siyez Unlu Pankek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Pide Börek

Pide Börek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Ev Yapımı Donut

Ev Yapımı Donut

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Pratik Boşnak Mantısı

Pratik Boşnak Mantısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce