Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #pilav

Arpa Şehriye Pilavı

, hemen hemen her sofrada yıllardır yer alan, Osmanlı döneminde şölen ve törenlerde baş tacı edilmiş, farklı yemişler ile lezzetine lezzet katılan, dünyaca ünlü bir lezzet. Pilav yapmak öyle kolay iş değil. Çokça emek ve biraz da dikkat gerekiyor.

Hazırlayacağınız pilav tarifimiz, tek başına bir ana yemek niteliğinde ama hazırlamadan önce sizlere vermek istediğimiz birkaç ufak püf noktası var. En çok dikkat etmeniz gereken kısım su miktarı. Unutmayın, arpa şehriye bir nevi makarnadır ve suyu oldukça sever. Yanında bir kase yoğurt ile sunabileceğiniz, buram buram tereyağı kokacak, arpa şehriyeli pilavımız için sizleri mutfağa kadar alalım.

vazgeçilmezi beklesin, bugün menüde arpa şehriye pilavı var.

Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Su Bardağı Arpa şehriye
  • 3,5 Su Bardağı Sıcak Su
  • 2 çorba Kaşığı Tereyağı
  • 1 çorba Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yağları tencereye alarak eritin.Şehriyeleri ilave ederek rengi dönene kadar kavurun.
  2. Suyu ve tuzu ilave ederek kapağını kapatın.
  3. Suyunu çekince nazikçe karıştırın ve kısık ateşte bir  5 dakika daha pişirin.
  4. Demlendikten sonra servis edin. Afiyetler olsun.
Patlıcanlı Tahinli Çılbır

Patlıcanlı Tahinli Çılbır

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yeşil Omlet

Yeşil Omlet

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kışlık Domates Sosu

Kışlık Domates Sosu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Mantarlı Börek

Mantarlı Börek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kolay Yulaf Kasesi

Kolay Yulaf Kasesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce