Aromatik Şuruplar

2023-09-21 10:18:47 - Yemeklik.com.tr

Farklı aromalarla lezzetlenen, renkli renkli içecekleri kim sevmez ki? Dışarıda içtiğiniz şuruplu kahveleri ve kokteylleri bu tarifler ile evde de kolayca yapabileceksiniz. Hem de hazır şuruplardaki yapay maddelere ihtiyaç duymadan, ev yapımı mis gibi 6 farklı şurup tarif ile misafirlerinize çeşit çeşit içecekler hazırlayacaksınız, haydi mutfağa!

Evde dilediğiniz meyve, baharat ve taze otlarla damak tadınıza göre hazırlayacağınız şuruplarla farklı içecekler yapmak için tarifin detaylarına ve videosunu izlemeye davetlisiniz.

Aromatik Şuruplar Tarifi İçin MalzemelerAromatik Şuruplar Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Fındıklı Karamel Şurubu İçin:
  2. Şekerin yarısını kalın tabanlı bir tavaya alın ve karamel rengi alana kadar orta ateşte eritin.
  3. Renk alan şekerin üzerine kalan şekeri ve sıcak suyu döküp eriyene kadar kısık ateşte, karıştırarak kaynatın.
  4. Fındıkları havanda iri halde dövün ve tavaya ekleyip birlikte 2-3 dakika kısık ateşte kaynatın.
  5. Karışımı tavadan farklı bir kaseye alın ve oda sıcaklığına gelene kadar en az 2 saat soğutun.
  6. Karışımı süzün ve cam bir şişe ya da kavanoza koyup hazır hale getirin.
  7. Yaptığınız şurubu 6 aya kadar serin ve karanlık bir yerde saklayabilirsiniz.
  1. Kahve ve Kakaolu Şurup İçin:
  2. Tüm malzemeyi orta boy sos tavasına koyun ve ara ara karıştırarak kısık ateşte hafif koyulaşana kadar pişirin. Karışımı sos tavasından ayrı bir kaba alın ve oda sıcaklığına gelene kadar en az 2 saat dinlendirin.
  3. Karışımı kahve filtresi ya da temiz bir bezle süzüp cam bir kavanoz ya da şişeye koyun.
  4. Yaptığınız şurubu 6 aya kadar serin ve karanlık bir yerde saklayabilirsiniz.
  1. Vanilya Şurubu İçin:
  2. Şekerin bir kısmını orta boy sos tavasına koyun ve orta ateşte erimeye bırakın.
  3. Şeker bal rengi alınca içine kalan şekeri ve sıcak suyu ekleyip karıştırın. Şeker eriyip kaynamaya başlayınca ateşin altını kısın, vanilya çubuğunun tohumlarını ve kabuklarını tavaya ekleyip 2-3 dakika da kısık ateşte birlikte pişirin.
  4. Karışımı tavadan farklı bir kaseye alın ve oda sıcaklığına gelene kadar en az 2 saat soğutun.
  5. Karışımı süzün ve cam bir şişe ya da kavanoza koyup hazır hale getirin.
  6. Yaptığınız şurubu 6 aya kadar serin ve karanlık bir yerde saklayabilirsiniz.
  1. Acı Bal Şurubu İçin:
  2. Acı biberi bir kaç yerinden bıçakla delin, şeker ve sıcak su ile orta bot bir sos tavasında 5 dakika kısık ateşte kaynatın.
  3. Karışımı tavadan farklı bir kaseye alın, balı ekleyip karıştırın ve oda sıcaklığına gelene kadar en az 2 saat soğutun.
  4. Karışımı biberle birlikte cam bir şişe ya da kavanoza koyup hazır hale getirin.
  5. Yaptığınız şurubu 6 aya kadar serin ve karanlık bir yerde saklayabilirsiniz.
  1. Erik Biberiye Şurubu İçin:
  2. Erikleri ufak parçalar halinde doğrayın, su ve şekerle birlikte orta boy sos tavasına koyup kısık ateşte meyveler yumuşayana kadar pişirin.,
  3. Karışımı tavadan farklı bir kaseye alın, içine biberiye ekleyin ve oda sıcaklığına gelene kadar en az 2 saat soğutun.
  4. Karışımı bastırmadan süzün ve cam bir şişe ya da kavanoza içine biberiyeyi de koyup hazır hale getirin.
  5. Yaptığınız şurubu 1 aya kadar serin ve karanlık bir yerde saklayabilirsiniz.
  1. Fesleğen Citron Şurubu İçin:
  2. Narenciye kabukları, şeker ve suyu kısık ateşte kıvam alana kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin.
  3. Karışıma lime suyunu ekleyip 1 dakika daha pişirin.
  4. Karışımı tavadan farklı bir kaseye alın, içine fesleğen yapraklarını ekleyin ve oda sıcaklığına gelene kadar en az 2 saat soğutun.
  5. Karışımı bastırmadan süzün ve cam bir şişe ya da kavanoza koyup hazır hale getirin.
  6. Yaptığınız şurubu 1 aya kadar serin ve karanlık bir yerde saklayabilirsiniz.

Daha Fazla Gönderi