Dudove
2023-09-17 00:56:24 - Yemeklik.com.tr
en sevilenlerinden biri şerbetli tatlılar! de en sevdiğimiz şerbetli tatlılardan biri. Peki şekerpare tadında nefis bir Boşnak lezzeti olan, çatalı dokundurduğunuz an dağılan dudove tarifi yapmaya ne dersiniz? O zaman gelin hafif şerbetiyle, nefis görüntüsüyle bu nefis tatlıyı evimizde hazırlayalım. Dokusu, kıvamı, hafifliğiyle onu çok seveceksiniz. Şimdiden afiyet olsun!
Dudove Tarifi İçin Malzemeler- Hamuru İçin:
- 3 Adet Yumurta Sarısı
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 150 Gram Eritilmiş Tereyağı
- 1/2 Su Bardağı Toz şeker
- 3 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 1/2 Paket Kabartma Tozu
- 1/2 çay Kaşığı Karbonat
- 1 çay Bardağı Dövülmüş Ceviz
- 4 Su Bardağı Un
- Şerbeti İçin:
- 3 Su Bardağı Su
- 2 Su Bardağı Toz şeker
- 2-3 Damla Limon Suyu
- Üzeri İçin:
- 1 Su Bardağı Fındık
- 4 Yemek Kaşığı Toz Antep Fıstığı
- Şerbeti için bir sos tenceresinde su ve şekeri, şeker eriyene dek karıştırın. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra altını kısın ve limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra soğumaya bırakın. Hamuru için bir kasede yumurta sarısı, sıvı yağ ve eritilmiş tereyağını karıştırın.
- Üzerine toz şeker, yoğurt, kabartma tozu, karbonat ve ceviz içini ekleyip güzelce karıştırın.
- Unu ilave edin ve yoğurun.
- Avucunuza parçalar alıp yuvarlayın ve uzunlamasına şekil verin.
- Borcama dudoveleri dizin ve her bir dudoveye 2 adet fındık dizin. 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirin ve şerbetin çekmesini bekleyin.
- Şerbetini çektikten sonra afiyetle tüketin.