Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #glutensiz

Akçaağaç Şuruplu Susamlı Bar

Ortadan ilk kayboluşu iki yaşında mutfakta bulunması ile sonuçlanan Biricik Bardo,Yemeklik.com.tr için yazdı. 

Güne enerjik başlamak isteyenleri ya da tatlı krizine pratik çözüm arayanları buraya alalım. Akçaağaç şuruplu susamlı bar tarifine yani. Çünkü bu bar; çıtır çıtır susamları, rendelenmiş Hindistan cevizi ve fıstık ezmesi ile karıştırıyor, kalplerimizi çalıyor. Üstelik ihtiva ettiği yağ ile gelsin iyi kolesterol, gitsin kötü kolesterol diyor.

O zaman yüksek sesle ne diyoruz? Güle güle kolesterol!

Akçaağaç Şuruplu Susamlı Bar Tarifi İçin Malzemeler
  • 3/4 Su Bardağı Rendelenmiş Hindistan Cevizi
  • 1/2 Su Bardağı çiğ Kaju
  • 1/3 Su Bardağı Fıstık Ya Da Badem Ezmesi
  • 1/3 Su Bardağı Akçaağaç şurubu (vegan Olmayanlar Için Bal)
  • 1/4 Su Bardağı Esmer şeker
  • 1/2 çay Kaşığı Vanilya
  • 1/4 çay Kaşığı Tuz
  • 1,5 Su Bardağı çiğ Susam
Akçaağaç Şuruplu Susamlı Bar Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Rendelenmiş Hindistan cevizi ve çiğ kajuyu mutfak robotundan geçirin.
  2. Orta ateşe koyduğunuz sos tenceresinde fıstık ezmesi, akçaağaç şurubu, esmer şeker, tuz ve vanilyayı bir araya gelene kadar hafifçe karıştırarak ısıtın.
  3. Büyük bir kasede kaju karışımı, akçaağaç şurubu karışımı ve susamı bir araya getirip harmanlayın.
  4. Karışımı bir fırın tepsisine dökerek düz bir forma getirin. Arada boşluk kalmaması için bir bardak yardımıyla bastırarak sıkıştırın. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika pişirin.
  5. Soğuduktan sonra, dilimleyerek servise hazır hale getirin.
Sahur Böreği

Sahur Böreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Üç Farklı Hazır Puding

Üç Farklı Hazır Puding

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Meyveli Bebek Keki

Meyveli Bebek Keki

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Çikolatalı Profiterollu Pasta

Çikolatalı Profiterollu Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Limonlu Lokum Tatlısı

Limonlu Lokum Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce