Çikolatalı Profiterollu Pasta
Çikolata severler bu tatlı tam da size özel. Hem çikolataya hem de profiterole doyacağınız lezzet bombası pasta tarifim sizlerle... Şimdiden afiyetler.
Çikolatalı Profiterollu Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- Keki için:
- 3 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı Buttermilk
- 1/2 çay Bardağı Sıvı Yağ
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Su Bardağı Toz şeker
- 2,5 Su Bardağı Un
- 2 Yemek Kaşığı Kakao
- 50 Gram Bitter çikolata
- 50 Gram Sütlü çikolata
- 1/2 Paket Krema
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 çay Kaşığı Karbonat
- 1 Tutam Tuz
- İç dolgusu için:
- 1/2 Paket Krema
- 1/2 çay Bardağı Süt
- 1 Paket Krem şanti
- 150 Gram Taze Beyaz Peynir
- Choux (Şu) hamuru için;
- 120 Mililitre Süt
- 50 Mililitre Su
- 1 Su Bardağı Un
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 2 Adet Yumurta
- İç dolgusu:
- 2 Su Bardağı Süt
- 1 Adet Yumurta
- 1,5 Yemek Kaşığı Un
- 1 Silme Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
- Çikolata sos için:
- 2 Su Bardağı Süt
- 1,5 Yemek Kaşığı Nişasta
- 4 Yemek Kaşığı Toz şeker
- 1 Yemek Kaşığı Kakao
- 80 Gram Bitter çikolata
- 1/2 Paket Krema
Çikolatalı Profiterollu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve şekeri krema kıvamı olana kadar çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpın. Sıvı yağ ve buttermilk'i ekleyip kısa süreli çırpın.
- Kremayı ısıtın ve çikolataları ekleyip eritin. Eriyen karışımı harca ekleyin. Kuruları ayrı bir kasede eleyerek karıştırın, harca ilave edin ve çırpın (Topaklanması gidene kadar karıştırın, uzun süreli çırpılmayacak).
- 19 cm çapındaki kelepçeli kalıba dökün, tezgaha bir kaç kez vurup fazla havasını çıkarın. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20 dakika ardından dereceyi 180’e çıkarıp yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
- Pişirme süreleri fırına göre değişeceği için kontrollü olmanızda fayda var. Fırın ısıtılırken çok sıcak değil hafif ılık olacak şekilde keki fırına verin.
- İç dolgusu için; kremayı iki katına çıkacak şekilde çırpın ve dolapta en 1 saat bekletin. Ardından sütle krem şantiyi çırpıp kremaya ekleyin, beyaz peyniri de ekleyip hepsini pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Çikolata sos için; süt, nişasta, kakao ve şekeri bir sos tenceresine alın ve iyice çırpın. Ocağın altını açıp sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirin.
- Pişince ocaktan alın ve içine çikolata ve kremasını ekleyip iyice çırpın. Kaymak tutmaması için, sosa değecek şekilde üzerini streç filmle kapatın, bu şekilde bekletin.
- Kekin üzeri fazla kabarmışsa tırtıklı bir bıçakla düz bir şekilde kesin. Keki ikiye bölün arasına kremasını sürün. Üzerine çikolata sos sürüp profiterollerle süsleyin.
- Profiterol için: işe ilk kremayı yaparak başlayın. Vanilin, krema ve şeker hariç diğer malzemeleri tencereye alıp karıştırın daha sonra ocağın altını açıp pişirmeye başlayın. (Çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişirin.)
- Kıvam alan kremanıza şekeri ilave edip hızla karıştırmaya devam edin. Pişen pastacı kremasını ocaktan alın, ilk sıcağı çıkana kadar karıştırın ve daha sonra krema ile vanilini ekleyin.
- Üzeri kaymaklanmasın diye streç film ile kaplayın. Profiterol hamuru için su, süt ve tereyağını tencerede kaynatın.
- Unu da ekleyip 3-4 dakika boyunca sürekli karıştırın. Tencerenizin dibi hafif tutar gibi olunca hamurun pişme işlemi tamamdır. Hamur toparlanınca ocaktan alıp 15 dakika kadar dinlendirin.
- Oda sıcaklığındaki yumurtaları birer birer hamura ekleyin ve iyice karıştırarak yedirin.
- Hamurunuzu 15 dakika daha dinlendirdikten sonra pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine kaşık ya da sıkma torbası yardımıyla arada boşluk kalacak şekilde küçük yuvarlaklar halinde aktarın.
- Kaşık ile koyacaksanız kaşığınızı önce suya batırın daha sonra hamuru kaşığa alın. Bu şekilde size kolaylık sağlayacaktır.
- Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Profiterolleri 40 dakika kadar fırınlayın. Çıkarıp oda sıcaklığına gelmelerini bekleyin.
- Soğuyan profiterolleri ortadan hafif kesin, ikiye bölünmesin. Üst kapak ayrılmamalı. İçerisine tatlı kaşığı yardımı ile pastacı kremanızı sürün. Afiyet olsun.