Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #meze

Acı Biber Turşusu

Şöyle sıcacık bir lahmacunun içine sarıp sarıp yediğimizdi acı biber turşusu. O hafif sulu, acı, tuzlu tadını; pilava da, dönere de, kebaba da, kuru fasulyeye çok yakıştırdık. Bu yemekleri acı biber turşusu olmadan pek düşünemedik. O yüzdendir ki onlarca yıldır ağzımızdan ''Hadi bir acı biber turşusu açalım şu yemeğin yanına'' cümlesi çıktı.

Acı biberlerin tazecik olduğu dönemleri yakalayıp, topluyoruz. Ardından onlardan ağızlara layık bir turşu kurmak adına sıvıyoruz kolları. Hem limon, hem sirke desteğe geliyor. Sarımsak lezzet vermek için görev başına geliyor. Biraz da sabır gerekiyor haliyle. Sürecin sonunda işte o yemelere doyamadığımız turşu hazır hale geliyor.

Hemen şimdi mutfaktan bekleniyorsunuz, turşu kurmanın tam vakti!

Acı Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
  • 300 Gram Küçük Boy Acı Biber
  • 5 Diş Sarımsak
  • 1 çay Bardağı üzüm Sirkesi
  • 1 Adet Limonun Suyu
  • 1,5 Yemek Kaşığı Kaya Tuzu
  • 2 Su Bardağı Su
Acı Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Biberleri güzelce yıkayıp, kurulayarak turşu kurmaya başlayın.
  2. Sarımsakların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölün.
  3. Bir kabın içinde su, sirke, tuz ve limon suyunu karıştırın.
  4. Biberleri kavanozun içine sıkı sıkı, bastırarak dizin. Aralara doğranmış sarımsakları ilave edin.
  5. Hazırladığınız sıvı karışımı kavanozun içine aktarın.
  6. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Güzelce çalkalayın.
  7. Serin ve kuru bir ortamda yaklaşık 15-20 gün kadar tadının ve renginin oturması adına bekletin.
  8. Ardından kavanozun kapağını dikkatli bir biçimde açarak afiyetle tüketin.
Ebruli Kek

Ebruli Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Patlıcan Kavurması

Patlıcan Kavurması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Nugget

Nugget

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Bol Malzemeli Gevrek

Bol Malzemeli Gevrek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Elmalı Fırtına Tatlısı

Elmalı Fırtına Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce