10 Dakikada Yağlı Biber Turşusu
Canınız çekti, ancak uzun uzun beklemek istemiyorsunuz. Merak etmeyin çözümü var. Turşu yapmak hiç bu kadar pratik olmamıştı, yemeğiniz hazır olmadan turşunuz hazır olacak. Biberlerinizi alın, basit bir turşulama yöntemiyle harika bir turşu yapacağız. Kavanozlar hazır olsun. 10 dakikada hazırlayın, 2 saat dolapta bekletin sonrasında da afiyetle tüketin. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, 10 dakikada yağlı biber turşusu tarifimize buyur ediyoruz.
10 Dakikada Yağlı Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 500 Gram Kıl Biber
- 3/4 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 3/4 Su Bardağı Sirke
- 1 Yemek Kaşığı Tuz
- 6-7 Diş Sarımsak
10 Dakikada Yağlı Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Biberleri boylarına göre ikiye ya da üçe bölün.
- Bütün sıvı malzemeleri derin bir tencereye alarak karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca biber,sarımsak ve tuzu ekleyin.
- Beş dakika kadar ocakta tutun,bir kevgir yardımıyla alarak kavanoza koyun üzerine de suyunu ilave edin.
- Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatarak dolaba kaldırın.
- Bu şekilde 1-2 saat beklettikten sonra servis edin. Afiyetler olsun.