Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #tursu

Kornişon Turşu

Yerken kütür kütür olan bir turşu ben iki yıldır bu şekilde yapıyorum, tavsiye ederim herkese, mutlaka deneyin. Ben 1 litre kavanoz için ölçülü bir şekilde malzemeleri yazdım siz azaltıp ya da çoğaltabilirsiniz.

Kornişon Turşu Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Kilogram Kornişon Salatalık
  • 3 Diş Sarımsak
  • 9-10 Adet Nohut
  • 1 çay Kaşığı Limon Tuzu
  • 1 çay Kaşığı Toz şeker
  • 1 Yemek Kaşığı Kaya Tuzu
  • 1 çay Bardağı üzüm Sirkesi
  • 1 Su Bardağı Sıcak Su
Kornişon Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Salatalıklarımızı güzelce yıkayıp sap kısımlarını temizledikten sonra kavanozlarımıza yerleştiriyoruz.
  2. Kavanozun yarısına kadar yerleştirdiğimizde araya nohut ve sarımsaklarımızı ekleyebiliriz.
  3. Ardından tuz, şeker, limon tuzu, sirke ve kaynar suyumuzu ekleyip daha önceden kaynatmış olduğumuz kapak ile iki geri bir ileri olacak şekilde sıkıca ağzını kapatıp ters çeviriyoruz.
  4. Bir gece böyle bekletip vakumlama işlemi bittikten sonra serin ve karanlık güneş almayan bir yerde saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Çöp Şişte Pankek

Çöp Şişte Pankek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çanak Köfte

Çanak Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Yumuşacık Kabarmış Kek

Yumuşacık Kabarmış Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kavurmalı Kuru Fasulye

Kavurmalı Kuru Fasulye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Islak Browni

Islak Browni

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce