Kornişon Turşu
Yerken kütür kütür olan bir turşu ben iki yıldır bu şekilde yapıyorum, tavsiye ederim herkese, mutlaka deneyin. Ben 1 litre kavanoz için ölçülü bir şekilde malzemeleri yazdım siz azaltıp ya da çoğaltabilirsiniz.
Kornişon Turşu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Kilogram Kornişon Salatalık
- 3 Diş Sarımsak
- 9-10 Adet Nohut
- 1 çay Kaşığı Limon Tuzu
- 1 çay Kaşığı Toz şeker
- 1 Yemek Kaşığı Kaya Tuzu
- 1 çay Bardağı üzüm Sirkesi
- 1 Su Bardağı Sıcak Su
Kornişon Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Salatalıklarımızı güzelce yıkayıp sap kısımlarını temizledikten sonra kavanozlarımıza yerleştiriyoruz.
- Kavanozun yarısına kadar yerleştirdiğimizde araya nohut ve sarımsaklarımızı ekleyebiliriz.
- Ardından tuz, şeker, limon tuzu, sirke ve kaynar suyumuzu ekleyip daha önceden kaynatmış olduğumuz kapak ile iki geri bir ileri olacak şekilde sıkıca ağzını kapatıp ters çeviriyoruz.
- Bir gece böyle bekletip vakumlama işlemi bittikten sonra serin ve karanlık güneş almayan bir yerde saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.