Zeytinyağlı Havuçlu Bakla
2023-09-30 10:00:07 - Yemeklik.com.tr
Havuçla lezzetine lezzet katabileceğiniz nefis bir zeytinyağlı karşınızda. Bu bakla tarifini mevsiminde deneyin. Şimdiden afiyet olsun.
Zeytinyağlı Havuçlu Bakla Tarifi İçin Malzemeler- 1/2 Kilogram Bakla
- 2 Adet Soğan
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Adet Havuç
- 1/2 çay Bardağı Zeytinyağı
- 1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Adet Küp şeker
- 1/2 Su Bardağı Su
- 1/2 Adet Limonun Suyu
- 1/2 Demet Dereotu
- Bekletmek için:
- 1 Adet Limonun Suyu
- 3 Su Bardağı Su
- Baklalar ayıklayıp yıkanır ve doğranır. Kararması için limonlu suda bekletilir.
- Soğan, havuç küp küp, sarımsaklar jülyen doğranır.
- Tencereye zeytinyağı konulur. Soğan ve sarımsaklar pembeleşene kadar kavrulur.
- Havuçlar da biraz kavrulur ve baklalar da konulup 2 tur çevrilir.
- Üzerine tuz, şeker, limon suyu, ve su da eklenip kısık ateşte pişirilir.
- Ocaktan alıp servis kasesine alınır. Dereotu ile servis yapılır.