Kemiksiz Tavuk Kanatları

2023-09-30 10:23:31 - Yemeklik.com.tr

Hazırlık süresinin oldukça kısa, pişirme süresinin olabildiğine uzun gözüktüğüne bakmayın siz. Sandalyee mutfağında özel bir teknikle hazırlanıyor bu tavuklar. Zedelenmeden kemiklerinden ayrılıyor, kaplama harcına bulanıp kızartıldıktan sonra tavuk sosuna bulanarak sofranıza geliyor. Parmesan peyniri, ince kıyılmış maydanoz ve trüf yağıyla harmanlanan kızarmış güzelim patatesler de bu lezzete eşlik ediyor. Tadına bakanlara afiyet oluyor, mutluluk oluyor.

Yemeklik.com.tr özel çekiminde şef Erkan Yeşil'den püf noktalarını öğrendiğimiz kemiksiz tavuk kanatları tarifini, ana yemek dışında sadece bir atıştırmalık olarak servis edebileceğiniz diğer Sandalyee Brasserie tarifleriyle birlikte sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Kemiksiz Tavuk Kanatları Tarifi İçin MalzemelerKemiksiz Tavuk Kanatları Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tavuk kanatlarını 65 derece ısıda, 12 saat boyunca sous vide tekniğiyle pişirin.
  2. Pişen tavuk kanatlarını parçalamadan dikkatli bir şekilde kemiklerinden arındırın.
  3. Kanat marinasyonu için; soya sos, rendelenmiş zencefil ve ince kıyılmış Meksika biberini küçük bir kapta karıştırın. Kemiksiz kanatları bu marinasyon karışımında dört saat kadar bekletin.
  4. Marinasyondan çıkardığınız kanatları un ve çırpılmış yumurta beyazına bulayıp derin yağda kızartın. Tavuk sosa bulayıp servis tabağına alın.
  5. Kibrit patatesleri; toz parmesan peyniri, trüf yağ ve ince kıyılmış maydanozla harmanladıktan sonra derin yağda kızartıp kanatlarla birlikte bekletmeden servis yapın.

Daha Fazla Gönderi