Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #diyet

Zeytinyağlı Börülce

Konuğumuz Ege mutfağının en sevilenlerinden börülce. Fasulye gibi bol lifli olan , içerdiği protein, vitamin, demir, çinko, potasyum ve manganez sayesinde pek faydalı. Biz onu en çok da sarımsaklı, limonlu, sirkeli salatasıyla tanısak da, isterse leziz mi leziz bir zeytinyağlıya dönüşebiliyor.

Hazır mevsimi de geliyorken, tarifimizi not edelim bir kenara. Soğan, havuç ve domatesin eşlik ettiği yemeğimiz tam bir yaz ferahlığında. Ve tüm zeytinyağlılar gibi bir gece bekledikten sonra lezzetini ikiye katlayan cinsten.

Zeytinyağlı Börülce Tarifi İçin Malzemeler
  • 300 Gram Taze Börülce
  • 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Adet Orta Boy Soğan
  • 2 Adet Orta Boy Havuç
  • 2 Adet Orta Boy Domates
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1/2 Su Bardağı Su
Zeytinyağlı Börülce Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Börülceleri ayıklayıp yıkadıktan sonra 7-8 cm uzunluğunda dilimleyin.
  2. Soğanı yemeklik doğrayın.
  3. Havuçları uzun ve ince bir şekilde doğrayın.
  4. Domatesleri rendeleyin.
  5. 4 yemek kaşığı zeytinyağı ile soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  6. Üzerine havuçları ekleyerek kavurmaya devam edin.
  7. Havuçları terlettikten sonra börülceyi ekleyerek 4-5 dakika kavurun ve domatesleri ekleyin.
  8. Son olarak suyu, tuzu ve karabiberi ekleyip, kapağı kapalı bir şekilde ve orta ateşte 20 dakika (suyunu çekene kadar) pişirin ve afiyetle tüketin.
Dereotlu Mahlepli Poğaça

Dereotlu Mahlepli Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sebzeden Kıyma Soslu Spagetti

Sebzeden Kıyma Soslu Spagetti

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Şipşak Çatlak Kurabiye

Şipşak Çatlak Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Zerdeçallı ve Zencefilli Tavuk Suyu Çorbası

Zerdeçallı ve Zencefilli Tavuk Suyu Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Taze Otlu Enginar Dolması

Taze Otlu Enginar Dolması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce