Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz
Bu tarifi denemeden yemeden kereviz yemeği yaptım demeyin. Haydi bakalım bu sebzeyi sevmeyen, yemeğini yapıp bu tatla buluşmayan kalmasın...
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
- 2 Adet Kereviz
- 2 Adet Havuç
- 2 Adet Soğan
- 1 Adet Patates
- 1 Adet Ayva
- 2 Adet Portakal
- 1 Adet Limon
- 4-5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Tatlı Kaşığı şeker
- 1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Yemek Kaşığı Un
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kerevizleri soyup yıkayıp iri parçalara ayıralım ve bir kaba 2 su bardağı suya yarım limon sıkalım. Bir yemek kaşığı un ekleyip kerevizleri içine atalım atalım ki kerevizlerimiz kararmasın.
- Diğer taraftan genişçe bir tencere alalım. Yağı ekleyip küçük küçük doğradığımız soğanları tencereye aktaralım, üzerine şeker i ekleyip soğanları sotelemeye başlayalım.
- Sotelenen soğanlara tuzunu ekleyelim bir iki tur çevirip üzerine halka halka doğranan havuçlarımızı ekleyelim. Ardından tenceremize yine orta kalınlıkta doğranan patatesleri ekleyelim.
- Hemen ardından limonlu unlu sudan alıp yıkanan kerevizleri tenceremize ekleyip yine orta kalınlıkta doğranan ayvaları son olarak tencereye aktaralım. Afiyet olsun.