Zencefilli Kurabiye

2023-09-17 01:05:38 - Yemeklik.com.tr

Pek çok ülkede özellikle yılbaşı öncesi popüler olan bu baharatlı ve ince ler aslında şifa dağıtıyor.

Hamura renk vermesi ve kurabiyenin kıvamını daha gevrek hale getirmesi için kullanılan pekmezin yanı sıra bağışıklık sisteminin bir numaralı destekçisi toz zencefil, mevsim değişiminde ihtiyacımız olan doğal kaynaklar. Kahvenin yanında kurabiye yemek için bir bahanemiz daha oldu.

Zencefilli Kurabiye Tarifi İçin MalzemelerZencefilli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir kap içerisine şeker ve yağı alın. Mikserle 1-2 dakika kadar çırpın.
  2. Daha sonra karışım içine yumurta sarısı ve pekmezi koyun.Mikser yardımı ile tekrar karıştırın.
  3. Ardından tarçın, toz zencefili de ekleyin.
  4. Son olarak unu azar azar ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  5. Hazırladığınız hamuru streçleyip dondurucuya kaldırın. En az 10 dakika bekletin. Ne kadar uzun süre dinlenirse o kadar nefis olacaktır.
  6. Ardından hamuru iki adet yağlı kağıt arasına alıp, merdane yardımı ile çok kalın ve ince olmayacak şekilde açın.
  7. Açtığınız hamuru dilediğiniz herhangi bir kalıp yardımı ile kesin.
  8. Kurabiye hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine hafif aralıklı olacak şekilde dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Yaklaşık 12 dakika pişirin.
  9. Pişen kurabiyeleri fırından çıkartın. Kurabiyeleri fırın tepsisinden dikkatlice alıp, tel ızgaranın üzerine dizip, soğumaya bırakın. Tel ızgara üzerinde değil de fırın tepsisi içinde soğumaya bırakırsanız, kurabiyelerin içi yumuşak kalır. Kurabiyeleri gevrek ve kıyır kıyır servis edebilmek için, kurabiyelerin tabanının da hava alacağı şekilde soğumaya bırakmanız önemlidir.Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi