Yumurtasız Mayonez

2023-09-17 00:04:35 - Yemeklik.com.tr

mayonez olmadan yemeyi düşünebiliyor musunuz? Biz de koruyucu içermesin, katkısız ve ev yapımı olsun, içim rahat olsun diyenler için mayonezi ev yapımı hazırladık. Üstelik çiğ yumurta kokusu istemeyenler, hamileler ve alerjisi olanları da düşündük ve yumurtasız mayonez yaptık. Üstelik yumurtasız olduğu için daha uzun süre saklayabileceksiniz.

Kıvamı kesilir mi diye korkmanıza gerek kalmayacak, yapımı 5 dakikanızı bile almayacak ev yapımı yumurtasız mayonezi bir kez denedikten sonra marketten almayı bırakacaksınız. Yumurtasız mayonez tarifimiz püf noktalarıyla sizin için geldi, hadi mutfağa!

Yumurtasız Mayonez Tarifi İçin MalzemelerYumurtasız Mayonez Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bütün malzemeleri derin bir kap içersine koyun. Blenderı en hızlı ayarda çalıştırın. Blender çalışmaya başladığı gibi malzemeler hemen bütünleşmeye başlayacaktır.
  2. Yaklaşık 1-2 dakika bu şekilde karıştırmanız yeterli.
  3. Sonrasında içerisine sarımsak, karabiber, nane, pul biber gibi baharatlar ekleyebilirsiniz.
  4. El blenderını hareket ettirmeden tüm karışım birleşene kadar devam edin. 3-4 dakika daha bu şekilde karıştırın.
  5. Tadına bakarak tuz oranını kontrol edin, damak zevkinize göre ekleme yapabilirsiniz. Yumurtasız mayonezinizi bir saklama kabı veya kavanoza alın. Buzdolabında muhafaza edin.
  6. Sebzelerin yanında, burgerlerin köftelerin içinde, çıtır tavuklarla birlikte afiyetle yenecek mayoneziniz hazır. Afiyetler olsun!

Daha Fazla Gönderi