Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #vejetaryen

Yumurtalı Ot Kavurması

Ege’nin harika otlarından tilkişen otunun, bir çok ismi var. Sarmaşık, yabani kuşkonmaz, avronyez olarak biliniyor. Yumurtalı ot kavurması tarifi ile sabah kahvaltılarına farklı bir alternatif katmaya geliyoruz. Hazırlaması oldukça pratik olan tarifimiz için malzemelerinizi toparlayın ve bizimle birlikte mutfağa geçin. Şimdiden ellerinize sağlık.

Yumurtalı Ot Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Bağ Tilkişen
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 4 Adet Yumurta
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
Yumurtalı Ot Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğanları yemeklik doğruyoruz.
  2. Tilkişenleri ayıklayıp yarım parmak uzunluğunda doğruyoruz.
  3. Tavaya zeytinyağını alıp, soğanı ekliyoruz.
  4. Soğanlar pembeleşince otları ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.
  5. Otlar iyice pişip renk değiştirdikten sonra yumurtaları kırıyoruz.
  6. Yumurtalar da piştikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Choux Craquelin

Choux Craquelin

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kuskuslu Izgarella Salata

Kuskuslu Izgarella Salata

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Şipşak Kahvaltılık

Şipşak Kahvaltılık

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kabaklı Patlıcanlı Perde Pilavı

Kabaklı Patlıcanlı Perde Pilavı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Bayram Simidi

Bayram Simidi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce