Yemeklik.com.tr 8 ay önce
yemeklik #corba

Yüksük Çorbası

Geleneksel mutfağımızdan bir başka lezzet bombardımanı le karşınızdayız. Çorbaların en güzel tarafı nerede olursa olsun içinizi ısıtmaları. Bir yerde çorba pişmişse orası ev gibidir. Bir kaşık sıcacık çorbanın, özellikle soğuk kış günlerinde, ısıtamayacağı ve gevşetip rahatlatamayacağı kimse olamaz.

İsmini; içerisindeki mantıların hazırlanması için, hamuru küçük yuvarlaklar şeklinde kesmeye yarayan yüksükten alan bu , bazı yörelerde mantı çorbası olarak da biliniyor. İçerisinde nohut var, mantı var, et suyu var, daha ne olsun. Kış aylarında ihtiyacınız olan doping mutfağınızda, şimdiden afiyet olsun.

Yüksük Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı Dondurulmuş Mantı
  • 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
  • 1 çay Kaşığı Kuru Nane
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
Yüksük Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yağları tencereye alıp eritin.  
  2. Salçayı ve naneyi ekleyip kavurun. Salça da kavrulunca 1 lt kadar kaynar su ilave edin ve kaynamaya bırakın.  
  3. Kaynamaya başlayınca önce nohutları ilave edin.  
  4. Hemen ardından mantıyı ve baharatları ilave edin. Mantı dilediğiniz yumuşaklığa gelene kadar 10-15 dakika bu şekilde pişirin.
  5. Mantılar pişince çorbanız hazır. Afiyetler olsun!
İncirli Cevizli Kek

İncirli Cevizli Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Sarımsaklı Yumulmalık Ekmek

Sarımsaklı Yumulmalık Ekmek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Dereotlu Peynirli Pancake

Dereotlu Peynirli Pancake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Macar Kebap

Macar Kebap

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Etli Patates Dolması

Etli Patates Dolması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce