Yemeklik.com.tr 8 ay önce
yemeklik #borek

Yufkadan Su Böreği

Cok sevdiğimiz su böreğinin en yakın lezzet alternatifi ile karşınızdayız.
Pratik şekilde hazırlanan yufka böreği içindeki sos sayesinde su böreğini aratmıyor. İçi hafif ıslak bir dokuda kalıyor. Kurumadan, nefis bir şekilde pişiyor. Mutfakta fazla zamanı olmayanların işini kolaylaştırmaya geldi. Çaya, kahvaltıya, aniden gelen misafire ikram etmelik harika bir tarif. Yufkadan su böreği tarifine buyurun.

Yufkadan Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
  • 5 Adet Yufka
  • 300 Gram Peynir
  • 1/2 Demet Maydanoz
  • Sosu için:
  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 çay Bardağı Sıvı Yağ
Yufkadan Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Sos için gerekli malzemeleri karıştırın. Fırın kabınızın her yerine fırça yardımıyla sürün.
  2. İlk yufkayı bölmeden ,kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirin.Üstüne sos sürüp,diğer yufkayı küçülterek koyun. Dikkat etmeniz gereken nokta, yufkayı arasında boşluklar kalacak şekilde sermek.
  3. Orta kata gelince peynir maydanoz karışımını her yere eşit şekilde dağıtın.
  4. Üstüne tekrar yufka, tekrar sos ilave ederek ilerleyin.
  5. Son yufkaya sıra gelince kenardan sarkan parçaları da üzerine kapatınca, her yerine sos sürüp, dilimlere ayırın. Böreğinizi bir bıçak yardımıyla dilimleyin.
  6. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
  7. Fırından alıp bir süre oda sıcaklığında dinlendirin. Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.
Peynirli Yufka Çanakları

Peynirli Yufka Çanakları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Vişneli Galette

Vişneli Galette

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Kıymalı Ekmek Kebabı

Kıymalı Ekmek Kebabı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Sütlü Isırgan Çorbası

Sütlü Isırgan Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Kuru Etli Humus

Kuru Etli Humus

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce