Yemeklik.com.tr 7 ay önce
yemeklik #et

Yufka Kebabı

Dışında çıtır çıtır yufkası, içinde mis gibi etiyle bu kebap iskender keyfini aratmayacak. Üstünde efsane salçalı sosuyla tadına doyum olmayan bir ziyafet için sizleri mutfakta bekliyoruz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!

Yufka Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 Adet Yufka
  • 500 Gram Kıyma
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Adet Kapya Biber
  • 3 Diş Sarımsak
  • 1 Tutam Maydanoz
  • 2 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • Sosu İçin:
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
Yufka Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kıyma, soğan, biber, maydanoz ve sarımsağı ince ince doğrayın. Kıyma ile karıştırın.
  2. Yufkayı tezgaha serin, üç tarafını birer karış katlayın.
  3. Düz tarafına kıymayı eşit şekilde yayın.
  4. Düzgünce rulo yapın ardından ikişer parmak kalınlığında verev olarak kesin.
  5. Üzerine yağ sürerek fırın tepsisine dizin.
  6. Kızarana kadar pişirin. Tavada tereyağı ve salçayı kavurun, biraz su ile açın. Dilimlerin üzerine dökerek servis edin. Afiyet olsun.
Sebzeli Sucuklu Omlet

Sebzeli Sucuklu Omlet

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Bitterli İncir Topları

Bitterli İncir Topları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Armut Reçeli

Armut Reçeli

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Dönderme

Dönderme

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Kremalı Meyveli Tart

Kremalı Meyveli Tart

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce