Yoğurtlu Pişi
Şipşak hazırlanan tarifler kahvaltıların vazgeçilmezi. Hele bide puf puf kabaran mayalanma derdi olmayan olunca hemen kollar sıvanıyor. Çay demlenene kadar hazır olacak pişiyi denemek için sizi mutfağa alalım. Hamurunun sırrı içinde yoğurt ve kabartma tozu olmasında saklı. Bu sırlar sizde dursun, tarifi de sıklıkla yapılacak listenize eklensin. Şimdiden ellerinize sağlık.
Yoğurtlu Pişi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 3 - 3,5 Su Bardağı Un
Yoğurtlu Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeleri derin bir kaba alın ve yoğurun.
- Ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur yoğurun.
- Hamuru tezgaha alın ve yuvarlak açın. Bardak yardımıyla yuvarlak kesin.
- Hamuru kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
- Tüm hamuru bu şekilde kızartıp fazla yağını süzdürün ve servis edin. Afiyetler olsun.