Yoğurtlu Patates Yemeği

2023-09-17 00:53:36 - Yemeklik.com.tr

 olarak deprem bölgesindeki üreticilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Siz de bu tarifi yaparken afet bölgesindeki yerel üreticilerden malzemelerinizi alarak destek olabilirsiniz.

Gaziantep’in en lezzetli yemeklerinden birini yapmak için mutfaktayız. Yoğurt ve patatesten oluşan bu sulu yemeğe eklenen kuzu eti yemeğe daha da lezzet katıyor.

Yöresel lezzetleri sevenlerdenseniz bu i mutlaka deneyin. Şimdiden afiyet olsun!

Yoğurtlu Patates Yemeği Tarifi İçin MalzemelerYoğurtlu Patates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kuzu etlerini nohut büyüklüğünde küpler halinde doğrayın ve düdüklü tencerede soğuk su ile birlikte yaklaşık 30 dakika haşlayın.
  2. Patatesleri iri küpler halinde kesin. Etler düdüklü tencerede piştikten sonra ağzı açık şekilde kaynatmaya devam edin. Tencereye patatesleri, nohutları ve tuzu ekleyip patatesler yumuşayana kadar orta ateşte pişmeye bırakın.
  3. Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve unu pürüzsüz olana kadar çırpın. Karışıma tenceredeki sıcak et suyundan azar azar ekleyip karıştırın.
  4. Yoğurtlu karışımı ayrı bir tencereye alın, et suyundan da taneleri süzerek eklemeyi sürdürerek ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  5. Sos koyulaşınca taneleri de yemeğe ekleyin.
  6. Üzeri için ufak bir tavada sade yağı kızdırın. Haspiri içine ekleyin, ocaktan alıp yemeğin üzerine dökün.
  7. Sosla da kızık ateşte 1-2 dakika piştikten sonra yoğurtlu patatesi servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi