Katmer

2023-09-17 00:56:24 - Yemeklik.com.tr

Katmer yemek için 'e yol almaya gerek yok. Ilık suyla tutulan hamurlar, uzun saatler süresince ayçiçek yağında bekledikten sonra elde incecik açılıyor. Hazırlanan kaymak, toz şeker ve boz fıstıkla buluştuktan sonra kare halini alıyor. Tereyağıyla yağlanıp fırınlandıktan sonra çıtır çıtır servis ediliyor. Ancak bunun kolayını kendi evlerimizde hazır baklava yufkasıyla yapmamız da mümkün. Hem de aynı lezzette oluyor. Gaziantep'in meşhur katmer bu nefis haliyle sizi mutfakta bekliyor.

Katmere oldukça yakışan bir top dondurmayı da unutmamak lazım.

Katmer Tarifi İçin MalzemelerKatmer Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. 3 adet baklavalık yufkayı tezgah üzerinde üst üste gelecek şekilde koyun. Yufkanın üzerine 1 yemek kaşığı kaymağı ve tereyağını küçük parçalar halinde koyun.
  2. Şeker ve toz fıstığı bir kasede karıştırın. Yufkanın yer yerine gelecek şekilde serpiştirin.
  3. Daha sonra yufkanın uzun kenar kısımlarını yufkanın üzerine kapatın.
  4. Uzun kenar kısımları kapattıktan sonra kısa kenar kısımları da aynı şekilde kapatın. Zarf şekli verin.
  5. Geniş bir tava içine yarım yemek kaşığı tereyağı koyup, eritin.  Katmeri tavaya koyun.  Her iki tarafını da kızarana kadar pişirin.
  6. Servis tabağına alın.
  7. Üzerine fıstık ve kaymakla dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi