Yoğurtlu Kömbe

2023-09-16 23:35:20 - Yemeklik.com.tr

 olarak deprem bölgesindeki üreticilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Siz de bu tarifi yaparken afet bölgesindeki yerel üreticilerden malzemelerinizi alarak destek olabilirsiniz.

Osmaniye yöresindeki en meşhur tatlı çöreklerinden biri o! Yoğurtlu tarifi, her evde bulunabilecek malzemelerle yapılan bir tarif. Şekil vermesinin kolaylığıyla da küçük, büyük demeden herkes mutfaklarında keyifle deneyebilir. Sevdiklerinizi mutlu etmek işte bu kadar kolay!

Bu tarz seviyorsanız, daha fazlası sizi bekliyor. Birbirinden nefis için de sizi alalım. Keyifli sofralarınızda görüşmek üzere, afiyet olsun!

Yoğurtlu Kömbe Tarifi İçin MalzemelerYoğurtlu Kömbe Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Rezene ve çörek otunu havanda dövün.
  2. Geniş bir kasede un haricindeki tüm malzemeyi karıştırın ve içine unu azar azar ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtün, 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
  3. Hamurun içine sürmek için tereyağını eritin ve toz şekerle karıştırın.
  4. Dinlenen hamuru merdane ile yarım santimetre kalınlığında açın. Şekerli karışımı içine sürün, rulo gibi sarın, ardından içe doğru dolayın ve çember haline getirin.
  5. Hamuru geniş ve yuvarlak olan, hafifçe yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye bastırarak yayın.
  6. Bir kasede şeker, yoğurt ve kavrulmuş susamı çok sulandırmadan 2-3 defa karıştırın ve hamurun üzerine yayın.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri ve altı kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Yoğurtlu kömbeyi oda sıcaklığında servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi