Yemeklik.com.tr 11 ay önce

Yoğurt Soslu Patates

Ana yemeklerinizin yanına harika bir eşlikçi olacak bir tarifle tanıştırmak istiyoruz sizi: Yoğurt soslu patates. Bu kadar az malzemeyle bu kadar kısa zamanda böyle bir lezzet çıkacağına inanamayacaksınız.

Fırında pişirdiğimiz elma dilim patatesler sarımsaklı yoğurt sosuyla buluşuyor, et yemeklerinden tavuk yemeklerine kadar her türlü yemeğin yanına çok yakışıyor.

Laf aramızda, patlıcan yemeğinin yanına pilav ve cacıktan bile çok yakışıyor. Deneyince bize hak vereceksiniz.

Yoğurt Soslu Patates Tarifi İçin Malzemeler
  • 4 Adet Büyük Boy Patates
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Tutam Kuru Nane
  • 1 Tutam Toz Kırmızı Biber
  • 6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • Sos için:
  • 4 Yemek Kaşığı Yoğurt
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Tutam Kuru Nane
Yoğurt Soslu Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patatesleri soyduktan sonra iri parçalar halinde elma dilim şeklinde doğrayın. Patatesleri soğuk suda 15 dakika dinlendirip süzün.
  2. Patatesleri geniş bir kasede tuz, baharatlar ve zeytinyağı ile harmanlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
  3. Patatesleri 200 derecelik sıcak fırında pişmeye bırakın. Patateslerin bir yüzü kızardıktan sonra diğer yüzlerini de çevirip tamamı kızarana kadar pişirin.
  4. Sos için, bir kasede yoğurt, ezilmiş sarımsak, bir tutam tuz ve bir tutam kuru naneyi pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  5. Fırından çıkan sıcak patatesleri oda sıcaklığındaki sosu üzerine dökerek servis edin. Afiyet olsun.
İki Malzemeli Fit Gofret

İki Malzemeli Fit Gofret

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fit Profiterol

Fit Profiterol

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tavuklu Köz Biberli Salata

Tavuklu Köz Biberli Salata

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Peynirli Corn Dog

Peynirli Corn Dog

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kardan Adam Pasta

Kardan Adam Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce