Yoğurt Bar
2023-09-16 16:32:45 - Yemeklik.com.tr
Kalsiyum deposu yoğurt, doğal tatlandırıcı bal, kırmızı meyveler, Antep fıstığı ve yulafın damaklarda unutulmaz izler bırakacak uyumu... Dondurucuda sizi bekleyen sağlıklı . Daha birçok şekilde tanımlamak mümkün bu minnoş yoğurt barlarını.
Nasıl süsleyeceğiniz size kalmış. Her türlü çerezle, mevsim meyveleriyle hazırlamak mümkün. Biz kırmızı meyveler ve Antep fıstığı seçtik. Sadece 5 dakika hazırlayıp, gece boyunca dondurduk. Sabah dolabı açtığımızda bu güzel barlarla karşılaştık. Mutfağa girme sırası sizde!
Yoğurt Bar Tarifi İçin Malzemeler- 250 Gram Yoğurt
- 5 Yemek Kaşığı Bal
- 1/2 Su Bardağı Kırmızı Meyveler
- 4 Yemek Kaşığı Yulaf
- 2 Yemek Kaşığı Antep Fıstığı Içi
- Yoğurt ve balı bir kapta güzelce karıştırın.
- Yoğurt-bal karışımını pişirme kağıdı serdiğiniz 20 x 30cm'lik düz tepsiye yayın.
- Üzerine meyveleri, yulafı ve iri parçalanmış Antep fıstıklarını serpin.
- Karışımı en az 5 saat dondurucuda bekletin.
- Yeterince dondurduktan sonra keskin bir bıçak yardımıyla üçgen şeklinde kesin ve bekletmeden afiyetle tüketin.