Kadayıflı Muhallebi

2023-09-30 11:28:30 - Yemeklik.com.tr

Bildik muhallebili kadayıf tariflerini şimdilik bir yana bırakın. 6 yılı aşkın süredir Cezayir Restaurant menüsünde yer alan kadayıflı muhallebi, bitter çikolata ve çıtır kadayıflı katı ile fark yaratıyor.

Muhallebisinden kadayıf karışımına kadar püf noktalarını takip ederek hazırlayabileceğiniz tatlı tarifini, Yemeklik.com.tr'a özel olarak aldığımız diğer Cezayir Restaurant tarifleri ile misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

 

Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin MalzemelerKadayıflı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tatlının muhallebisini hazırlamak için; süt, un, toz şeker ve kremayı derin bir tencereye aktarın. Bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırdığınız muhallebi harcını kısık ateşte, kıvam alana kadar pişirin.
  2. Göz göz olup, kıvam alan muhallebi harcını ocaktan alın. Bir mikser yardımıyla soğuyup macun kıvamını alana kadar yaklaşık 3 saat çırpın.
  3. Çikolata sosu için; küçük parçalara bölüp sos tenceresine aldığınız bitter çikolata parçalarını krema ilavesiyle karıştırıp, kaynayan bir su buharının bulunduğu tencere üzerinde benmari usulü eritin.
  4. Çıtır kadayıf katı için; tereyağını geniş bir tavada eritin. Toz şeker ve küçük parçalar halinde çektiğiniz ceviz içini katıp, ditilmiş kadayıfları ekleyin. Altın sarısı bir renk alana kadar aralarda karıştırarak orta ateşte kavurun.
  5. Benmari usulü hazırladığınız çikolata sosunu kelepçeli kek kalıbının tabanına yayın. Kıvam alması için derin dondurucuda 10 dakika kadar soğutun.
  6. Derin dondurucudan çıkan çikolata katı üzerine kavrulmuş kadayıfın yarısını serpiştirin. 10 dakika daha bu şekilde derin dondurucuda beklettiğiniz tatlının üzerini çırpılmış muhallebi ile kaplayıp, buzdolabında soğuması için bekletin.
  7. Buzdolabından çıkartıp dilimlere ayırdığınız tatlının üzerini daha çıtır hale gelmesi için ısıttığınız kadayıflı karışım ile kapladıktan sonra keçi boynuzu pekmezi ve nar taneleri ilavesiyle servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Daha Fazla Gönderi