Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #tavuk

Yılbaşı Tavuğu

Yeni yıla hayal ettiğimiz yenilikleri, umutlarımızı, güzel dileklerimizi belirterek girmek, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam dilemek en büyük mutluluğumuz. Herkesin dilediği gibi bir yıl olmasını diliyoruz

Güzel olacağına sonuna kadar inandığımız, yeni yılı karşılayıp, geçen yıla elveda derken sevdiklerinizle lezzetlerle dolu bir sofrada olmak ister misiniz? O halde size nefis bir tarifimiz var! Oldukça doyurucu ve malzeme yönünden zengin yılbaşı tavuğunu, siz ve misafirleriniz çok sevecek. Malzemeler hazırlansın, yılbaşı tavuğu sofralarınıza lezzet katmaya geliyor. Videolu tarifimizi aşağıya bırakıyoruz. Şimdiden afiyet olsun!

Yılbaşı Tavuğu Tarifi İçin Malzemeler
  • İç Pilav İçin Malzemeler:
  • 4 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 2 Adet Soğan
  • 2 Yemek Kaşığı Dolmalık Fıstık
  • 1 Su Bardağı çiğ Badem
  • 2 Su Bardağı Baldo Pirinç
  • 2 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Yemek Kaşığı Kuru Nane
  • 1 Tatlı Kaşığı Yenibahar
  • 1,5 çay Kaşığı Tarçın
  • 10 Adet Kurutulmuş Domates
  • 2 Yemek Kaşığı Kuş üzümü
  • 15 Adet Kestane
  • 3,5 Su Bardağı Sıcak Su
  • Tavuğun Sosu İçin:
  • 4 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
  • 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
  • 1/2 çay Bardağı Portakal Suyu
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
  • 1 Adet Bütün Tavuk
  • 10 Adet Bebek Patates
  • 3 Adet Havuç
  • 2 Adet Mor Havuç
  • 1/2 Demet Brokoli
  • 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 4 Dilim Portakal
Yılbaşı Tavuğu Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İç pilavı hazırlamak için bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırın. 
  2. Üzerine küp doğranmış soğanları ekleyip, pembeleşinceye kadar kavurun. 
  3. Dolmalık fıstıkları ve çiğ bademleri de ekleyip rengi dönene kadar kavurun.
  4. Yıkanmış pirinçleri de ekleyip şeffaflaşana kadar kavurun. 
  5. Ardından tuz, karabiber, nane, yenibahar, tarçın ve kuru domatesi ilave edip güzelce karıştırın. 
  6. Son olarak kuş üzümü ve kestaneleri de ekleyip su ilavesiyle birlikte önce harlı ateşte kaynayana kadar, ardından kısık ateşte suyunu çekene kadar iç pilavı pişirin.
  7. Tavuğun sosunu hazırlamak için bir kasede kırmızı toz biber, portakal suyu, sarımsak, tuz ve domates salçasını karıştırın.
  8. Portakal kabuğu rendesini de sosa ilave edip bütün tavuğun her yerine gelecek şekilde masaj hareketleriyle tavuğa yedirin.
  9. Tavuğu buzdolabında 2 saat marine ettikten sonra bir fırın kabına oturtun. İç pilavın bir kısmını tavuğun içerisine doldurun.

  10. Haşlanmış bebek patatesleri , havuçları, brokoliyi, portakal dilimlerini etrafına serpiştirdikten sonra zeytinyağı ve biraz portakal suyu ilavesiyle  önceden ısıtılmış 185 derece fırında yaklaşık 1 saat 20 dakika kadar pişirin. 
  11. Geriye kalan iç pilavla birlikte özenle hazırlanmış sofralarınızda afiyetle tüketin.
0
108
Süzme Yeşil Mercimek Çorbası

Süzme Yeşil Mercimek Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fırında Et Sote

Fırında Et Sote

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Lavaş Burger

Lavaş Burger

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Peynir Dolgulu İçli Köfte

Peynir Dolgulu İçli Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kajun Baharatlı Fırında Patates Kızartması

Kajun Baharatlı Fırında Patates Kızartması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce