Yeşilim Tatlısı

2023-09-17 00:56:04 - Yemeklik.com.tr

Farklı ve ekonomik şerbetli yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre! İlk bakışta içinde Antep fıstığı olduğunu düşünenler muhakkak vardır. Ama yeşil rengini veren fıstık değil ıspanak! Ispanaklı kek, tariflerini daha önce deneyenler bu tarifin de ne kadar güzel olabileceğini tahmin ediyordur!   Üstelik o kadar ekonomik bir tarif ki, neredeyse 2 tepsiye yakın yeşilim tatlısı çıkıyor! Tarifi hazırlamak da bir o kadar pratik. Ispanakları sıvı yağ ve yumurtayla beraber blenderdan geçiriyoruz. Ardından un, vanilin, kabartma tozu ve ceviz içiyle yoğurup şekil veriyoruz. Fırına verip, şerbetini döktükten sonra tarifimiz hazır!

Çay saatlerine görüntüsü ve lezzetiyle merak uyandıran, misafirlerinizi şaşırtan bir tarif yapmak istiyorsanız yeşilim tatlısını mutlaka denemenizi öneriyoruz. Malzemeleriniz hazırsa yeşilim tatlısı mutfaklarınıza konuk olmaya hazır! Şimdiden afiyet olsun!

 

Yeşilim Tatlısı Tarifi İçin MalzemelerYeşilim Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Şerbeti hazırlamak için, bir tencerede şeker ve suyu, şeker eriyene dek karıştırın. Orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip 10 dakika daha kaynatın. Ocağın altını kısıp 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Ispanak yapraklarını sıvı yağ ile birlikte blenderdan geçirin.
  3. Üzerine yumurtaları da ilave edip tekrar blenderdan geçirin.
  4. Geniş bir karıştırma kasesinin içerisine oda sıcaklığındaki tereyağı, toz şeker, ıspanaklı karışım, irmik, vanilin, un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlayın.
  5. Son olarak dövülmüş ceviz içini ekleyip tekrar yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  6. Hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça koparın.
  7. Hamuru tezgahta rulo haline getirin ve 3 parmak genişliğinde rulolar elde edin.
  8. Elde ettiğiniz ruloları fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin.
  9. Fırından çıkardığınız yeşilim tatlısının ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğumuş olan şerbeti üzerlerine gezdirin.
  10. Şerbeti çeken tatlıyı servis ederken üzerine dövülnüş ceviz içi serpiştirip sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Daha Fazla Gönderi