Yer Fıstıklı Pazılı Kuru Cacık
Pazının tam zamanı artık. Bir çoğumuz sarmasını, kavurmasını çok severiz. Peki ya cacığını denedik mi? Mutlaka deneyin. Şahane bir meze.
Yer Fıstıklı Pazılı Kuru Cacık Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Demet Pazı
- 1 Avuç Yer Fıstığı
- 1 Diş Sarımsak
- 5-6 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Yer Fıstıklı Pazılı Kuru Cacık Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pazılarımızı yıkayıp geniş bir tencerede 5 dakika haşlayalım.
- Bir kapta süzme yoğurdumuzu ezilmiş bir diş sarımsak ve tuz ile güzelce çırpalım.
- 5 dakika haşlanıp yumuşayan pazıları soğuk suda soğutup fazla suyunu sıkıp minik minik doğrayıp hazırladığımız sarımsaklı yoğurdumuzun içine ekleyip güzelce karıştıralım.
- Üzerine çiğ yer fıstığı doğrayalım. Biraz zeytinyağı gezdirelim. Afiyet olsun.