Yarma Pilavı
2023-10-08 22:05:23 - Yemeklik.com.tr
Farklı pilavları seviyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin. Yarma pilavı, pirinç değil arpayla yapılıyor. Klasik pirinç pilavına da alternatif oluyor.
Bildiğimiz pilavlardan daha lifli ve sağlıklı olan yarma pilavı et, tavuk ve sebze yemeklerinin yanına da çok yakışıyor.
Deneyin ve yorumlarınızı bizimle paylaşın.
Yarma Pilavı Tarifi İçin Malzemeler- 2 Su Bardağı Yarma Buğday
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1-2 çay Kaşığı Tuz
- Buğdayı (yarmayı) derin bir tencereye alın. İçine su ilave edin ve 40 dakika kadar kaynatın. Yumuşayınca süzün.
- Tencereye yağı alarak eritin, toz biberi ve tuzu ekleyin.
- Buğdayı da ilave ederek kısık ateşte beş dakika kadar pişirip, kapağı kapalı olarak demlendirin.
- Yarma pilavı hazır, afiyet olsun.