Yaprak Sarması
Yaprak sarması tarifi, çay saatleri ve davet sofralarının en sevilen üyelerinden biri. Haydi bu enfes ve tam ölçülü tarif için sizi mutfağa alalım!
Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Adet Soğan
- 3 Diş Sarımsak
- 1,5 Bardak Pirinç
- 1 Adet Domates
- 1 Tatlı Kaşığı Nane
- 1/2 çay Kaşığı Karabiber
- 1/2 çay Kaşığı Kimyon
- 1 çay Kaşığı Pul Biber
- 1-1,5 çay Kaşığı Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Nar Ekşisi
- 1 Su Bardağı Su
- 3/4 Su Bardağı Zeytinyağı
Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağını kızdırın. Üzerine rendelenmiş sarımsak ve küçük doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
- Üzerine pirinci, nar ekşisini ve baharatları ekleyin, sonra suyunu ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin.
- Altını kapatıp küçük doğranmış domatesleri ekleyip karıştırın.
- Yaprakları sarıp tencereye dizin ve kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Arada üzerine su ekleyip kontrol edin. Afiyet olsun.