Yaban Mersinli Bal Kabağı Reçeli
2023-10-08 22:07:23 - Yemeklik.com.tr
Sadece reçel olarak değil uygun ölçülerde yaparak tatlı, kurabiye ve pastalarınızda da kullanabilirsiniz. Harika bir lezzettir.
Yaban Mersinli Bal Kabağı Reçeli Tarifi İçin Malzemeler- 500 Gram Bal Kabağı
- 450-500 Gram Toz şeker
- 125 Gram Yaban Mersini
- 1 çay Kaşığı Tarçın
- 1 Yemek Kaşığı çörek Otu
- 8-10 Adet Karanfil
- 1 Tutam Tuz
- 1 çay Kaşığı Yenibahar
- 1 Adet Acı Biber
- 1 Tatlı Kaşığı Sirke
- 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
- 1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
- Bal kabaklarını temizleyip, küp şeklinde küçükçe doğrayın. Üzerine şekeri koyup bir gece bekletin.
- Ertesi gün , tencereye karanfil hariç tüm malzemeleri koyup karıştırın. Orta ateşte 15-20 dakika kadar kaynatın.
- Karanfili sarkıt ve tutma sapı olan bir çay süzgeci içinde, kaynamanın son 10 dakikasında reçelin içine daldırın ve beraber kaynatın. Ocaktan alınca çıkarın.
- Reçeli ocaktan alın. Biraz ılınınca cam kavanoza alıp üzerine kağıt havlu örtün. Soğuduktan sonra kapağını kapatın. Afiyet olsun.