Xaş (Haş)

Özellikle kış aylarında, soğuk havalarda; yakın arkadaş, akrabaların toplaşarak beraber yedikleri Azerbaycan usulü sabah kahvaltısı. Haş! Gün boyunca hiç acıkmayacaksınız! Mutlaka denemelisiniz.

Videosunu hemen aşağıda:

Xaş (Haş) Tarifi İçin Malzemeler
  • Yemek için:
  • 2 Adet Dana Ayağı
  • 1 Adet Dana Kuyruğu
  • 1 Adet Soğan
  • 3 Adet Karanfil (arzuya Göre)
  • Servis için:
  • 1 Tutam Tuz
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 Yemek Kaşığı üzüm Sirkesi
  • 1 Kase Karışık Turşu
  • 1 Su Bardağı Nar Suyu
Xaş (Haş) Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tırnakların üzerini güzelce temizleyip yıkadıktan sonra parçalara ayırın.
  2. Kuyruğu da parçalara ayırıp tırnaklarla birlikte derin tencerede üzeri çıkacak kadar su ekleyip yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
  3. 2-3 dakika kaynadıktan sonra suyunu atın, etleri iyice yıkayıp tekrar tencere alın.
  4. Yeniden üzerine çıkacak kadar su ekleyin. İçine soğan ve karanfil ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakın.
  5. 7-8 saat böylece kısık ateşte (hiş kaynamadan) piştikten sonra hazırdır. Afiyetle yeyiniz.
Vişne Soslu Pamuk Pasta

Vişne Soslu Pamuk Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
İngiliz Keki

İngiliz Keki

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Borcamda Yumurtalı Ekmek

Borcamda Yumurtalı Ekmek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Nişastalı Bayatlamayan Kurabiye

Nişastalı Bayatlamayan Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Bardakta Pratik Manolya

Bardakta Pratik Manolya

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce