Vişneli Pancar
2024-07-25 11:48:41 - Yemeklik.com.tr
Tam misafir sofralarına yakışacak bir soğuk başlangıç. Tatlı, ekşi, topraksı aromaların bir araya geldiği nefis bir lezzet arayışındayız bu tarif tam size göre.
Vişneli PancarTarifi İçin Malzemeler- Vişneli Pancar Tarifi İçin:
- 2 Adet Pancar
- 1 Su Bardağı Dondurulmuş Vişne
- 1 Su Bardağı Su
- 5 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
- 4 Yemek Kaşığı Keçi Peyniri
- 1/2 çay Kaşığı Tuz
- Vişneli Pancar Üzeri İçin:
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Yemek Kaşığı Bal
- 1 çimdik Tuz
- 1 çay Kaşığı Kekik (arzuya Göre)
- Pancarları küp küp doğruyoruz. Pancar, vişne ve suyu bir tencereye alıp orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
- Pişen pancarı oda sıcaklığında ılımaya bırakıyoruz. Yoğurt, peynir ve tuzu karıştırıp bir kaşıkla servis tabağına yayın.
- Vişneli pancarı yoğurdun üzerine ekleyip, üzerine bal ve zeytinyağı gezdirin. Son olarak da kekik ve tuzu serpip servis ediyoruz. Afiyet olsun!