Vişneli Cheesecake
Gün sofralarınıza farklılık katan hem güzel, hem gösterişli bir tarif olduğunu düşünüyorum. Vişneli cheesecake görüntüsüyle ağızları sulandıracak, lezzetiyle alkışları toplayacak.
Vişneli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- Tabanı için:
- 200 Gram Yulaflı Bisküvi
- 100 Gram Eritilmiş Tereyağı
- Keki için:
- 3 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı şeker
- 1 Paket Krema
- 400 Gram Labne
- 1 Paket Vanilya
- 3 Yemek Kaşığı Nişasta
- Vişneli sos için:
- 1 Kase Dondurulmuş Vişne
- 2 Yemek Kaşığı Nişasta
- 4 Yemek Kaşığı (tepeleme) şeker
Vişneli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak bisküvileri rondodan geçirin ve bisküvilerinizi erimiş tereyağıyla karıştırın.
- Kalıbınızın altına yağlı kağıdı yerleştirin. Bisküvi karışımınızı kalıbınıza bir kaşık yardımıyla bastırarak yayın. Bu şekilde buzdolabına koyun.
- Kek için labne ve şekerinizi çırpın. Nişastayı ekleyip tekrar çırpın. Kremayı ekleyip çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpın. Son olarak vanilyanızı ekleyip karıştırın.
- Kalıbı dolaptan çıkararak etrafına alüminyum folyo sarın. Kek karışımını kalıba döküp tezgah üzerine birkaç kez vurun ki kabarcıklar çıksın.
- 170 derecede önceden ısıttığımız fırının alt kısmına su dolu bir kap koyun. Onun üst rafına cheesecake'i koyup 50 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra fırının kapağını çok az aralayıp 1 saat içinde soğumasını bekliyoruz.
- Vişneli sos malzemelerinizi bir kaba alıp koyulaşana kadar pişiriyoruz. (Şekerin tadını damak zevkinize göre ayarlayın. Biraz ekşimsi oluyor vişne.)
- Ocaktan alıp cheesecake'in üzerine döküyoruz. Bu şekilde dolaba koyuyoruz. 5-6 saat dinlendirip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.