Vejetaryen Carpaccio

2023-09-30 10:08:34 - Yemeklik.com.tr

Carpaccio, çiğ sığır etinin çok ince dilimlenmesiyle yapılan bir İtalyan yemeğidir. Aslında aperatif desek daha doğru olur. Carpaccio genellikle zeytinyağı ve parmesan peyniri ile lezzetlendirilir.

Görüntüsü kalpleri fethetsin diye doğaçlama bir tabak hazırlayarak sofralarınızda şıklık yapabilirsiniz.

Kuzu kulağı ve taze fesleğen yatağında pancar, alabaş ve bebek turp carpaccio!

Vejetaryen Carpaccio Tarifi İçin MalzemelerVejetaryen Carpaccio Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Alabaş, turp ve pancarı çok ince dilimleyin. (Mandolin rendeniz varsa kesme işlemi çok daha kolay olur.)
  2. Yıkayıp kuruttuğunuz yeşillikleri düz bir tabağa alın. Üzerine ince dilimlediğiniz sebzelerinizi dizin.
  3. Limon suyu, taze çekilmiş karabiber, tuz ve çok az da zeytinyağını karıştırıp üzerlerine gezdirin.
  4. Diğerleri tamamen süsleme amaçlı. Biraz nar serpiştirin. Birkaç tane nane yaprağı, kekik ve tulum peyniri kırıklarıyla tat katın. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi