Vejetaryen Carpaccio
2023-09-30 10:08:34 - Yemeklik.com.tr
Carpaccio, çiğ sığır etinin çok ince dilimlenmesiyle yapılan bir İtalyan yemeğidir. Aslında aperatif desek daha doğru olur. Carpaccio genellikle zeytinyağı ve parmesan peyniri ile lezzetlendirilir.
Görüntüsü kalpleri fethetsin diye doğaçlama bir tabak hazırlayarak sofralarınızda şıklık yapabilirsiniz.
Kuzu kulağı ve taze fesleğen yatağında pancar, alabaş ve bebek turp carpaccio!
Vejetaryen Carpaccio Tarifi İçin Malzemeler- 1/2 Adet Alabaş
- 1 Adet Bebek Turp
- 1 Adet Pancar
- 1 Yemek Kaşığı Tulum Peyniri
- 5-6 Dal Kuzu Kulağı
- 4-5 Dal Taze Fesleğen
- 1 Dal Taze Kekik
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 Adet Limon
- 2 Tatlı Kaşığı Nar
- Alabaş, turp ve pancarı çok ince dilimleyin. (Mandolin rendeniz varsa kesme işlemi çok daha kolay olur.)
- Yıkayıp kuruttuğunuz yeşillikleri düz bir tabağa alın. Üzerine ince dilimlediğiniz sebzelerinizi dizin.
- Limon suyu, taze çekilmiş karabiber, tuz ve çok az da zeytinyağını karıştırıp üzerlerine gezdirin.
- Diğerleri tamamen süsleme amaçlı. Biraz nar serpiştirin. Birkaç tane nane yaprağı, kekik ve tulum peyniri kırıklarıyla tat katın. Afiyet olsun.