Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #ramazan

Un Helvası

Kaşıktan tane tane dökülen da güzeldir ama un helvası tarifinin topladığı takdirler, gönüllerde bıraktığı izlenim ayrı bir yerdedir. En kolay ve en pratik biri olması da artısı.

İrmik helvasında olduğu üzere uzun süre kavrulması esastır ancak sanki bir tık daha kolay şekilde hazırlanır un helvası. Zamansızdır o, evde olan malzemeler ile aklınıza geldiği anda yapılabilir, son dakikada gelen konuklar için kurtarıcı bir tatlıdır. Mutfakların en sevilen lezzeti, tam ölçüsüyle karşınızda!

Dilerseniz un helvanızın şerbetini bizim gibi su ve şekerle hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz sütle hazırlayabilir içerisine bolca ceviz ilave ederek lezzetine lezzet katabilirsiniz. diyorsanız, işin sırrı un helvasını uzun uzun, orta ateşte, sabırla kavurmakta saklı. Bekledikçe sertleşen bir kıvamı olacağı için ocaktan alır almaz şekil verin deriz. Biz bu tarifi "4 kişilik un helvası nasıl yapılır?" diyenler için hazırladık, ölçüsünü kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Üzerine bolca ceviz serperek servis edin, afiyet olsun!

"Tam kıvamlı un helvası nasıl yapılır?" diyenlerin imize de göz atmasını öneririz.

Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
  • 170 Gram Tereyağı
  • 1,5 Su Bardağı Un
  • Şerbeti için:
  • 2 Su Bardağı Su
  • 1 Su Bardağı Toz şeker
Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir tencerenin içerisinde su ve şekeri eriyene kadar güzelce karıştırın. Hafif sıcak hale gelince ocaktan alın.
  2. Tabanı kalın, yanmaz yapışmaz bir tavaya 170 gram (12 yemek kaşığı) tereyağını alın ve eritin.
  3. Ardından üzerine elenmiş unu azar azar ilave edin.
  4. İlave ettiğiniz unu kavurmaya başlayın.
  5. Kavurdukça rengi dönecek ve sıvı halde bir kıvam alacaktır. Kavurma işlemi 10-15 dakika kadar sürebilir. Bu işlemi orta ateşte yapın.
  6. Kıvama gelince şerbetini de verin. Hazırladığınız ve hafif soğuyan şerbeti sıcak helvanıza azar azar vermeye başlayın.
  7. Öteki yandan da güzelce karıştırın. Şerbetini içine emdikçe helvanız koyulaşmaya başlayacaktır.
  8. Kıvamı iyice oturunca ve katılaşınca servis etme aşamasına gelmiş demektir.
  9. Tahta kaşık, dondurma kaşığı ya da yemek kaşığı yardımıyla sıcak helvanıza şekil verin. Soğudukça katılaşacaktır kıvamı. Tam soğumadan şekil vermeniz daha kolay olur. Şekil verdiğiniz helvaları bir süre dinlendirdikten sonra üzerini ceviz ya da farklı yemişlerle süsleyin. Un helvanız servise hazır! Afiyetler olsun!
Hurmalı İncirli Toplar

Hurmalı İncirli Toplar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Tam Ölçülü Donut

Tam Ölçülü Donut

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kuru Bamya Yemeği

Kuru Bamya Yemeği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Fındıklı Kadayıf Dolması

Fındıklı Kadayıf Dolması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Ballı Susamlı Kızarmış Tavuk

Ballı Susamlı Kızarmış Tavuk

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce