Tuzlu Yoğurt Kavurması

Yemeklik.com.tr olarak deprem bölgesindeki üreticilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Siz de bu tarifi yaparken afet bölgesindeki yerel üreticilerden malzemelerinizi alarak destek olabilirsiniz.

Adına "Cercerun" da denir. O kadar basit ve lezzetli ki sofraların en uğrak misafiridir. Sadece soğan, tuzlu yoğurt, salça ve zeytinyağı kullanarak hazırladığınız bu mezenin tadına doyamayacaksınız.

Ekmekler kızartıldıysa, tüm sevdikleriniz masanın başına toplanmışsa sizi mutfağa alalım. Tuzlu yoğurt kavurması tarifi tüm davetkarlığıyla sizi bekliyor. Afiyetler olsun!

Tuzlu Yoğurt Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 1 çay Bardağı Hatay Sepeti Soğuk Sıkım Zeytinyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Antakya Bakkalı Tatlı Biber Salçası
  • 4 Yemek Kaşığı Hatay Köy Tuzlu Yoğurt
Tuzlu Yoğurt Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğanları ufak küpler halinde doğrayın.
  2. Orta boy bir tavada zeytinyağının içerisinde soğanları saydamlaşana kadar yaklaşık 10 dakika, orta kısık ateşte kavurun.
  3. Soğanlar yumuşayınca salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin. Salçanın kokusu çıktıktan sonra Hatay tuzlu yoğurdunu ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika karıştırarak pişirin.
  4. Hazırladığınız mezeyi dilerseniz üstüne maydanoz ekleyip, sıcak, ılık ya da oda sıcaklığında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Szechuan Tavuğu

Szechuan Tavuğu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kremalı Patates Salatası

Kremalı Patates Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Spaghetti Pomodorini

Spaghetti Pomodorini

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Portakal ve Beyaz Çikolatalı Cheesecake

Portakal ve Beyaz Çikolatalı Cheesecake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tam Ölçülü Kuru Mayalı Poğaça

Tam Ölçülü Kuru Mayalı Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce