Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #vejetaryen

Turp Mezesi

Kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden kırmızı turpla yapabileceğiniz en lezzetli mezelerden birinin tarifini veriyoruz! İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde soğuk algınlığını önleyen turp, özellikle C vitamini açısından oldukça zengindir. Kendine has lezzeti ve çıtır çıtır dokusuyla özellikle mezelere ve salatalara da nefis bir tat katar.

Bu mezenin olmazsa olmazı ekşili sosu tabi ki. İsot, sumak ve nar ekşisiyle muhteşem bir uyum yakalayan sosu, incecik doğranan turpla bir araya geldiğinde damaklarda gerçek bir şölen yaratıyor. Sizler de meze yaparken farklılık arayanlardansanız, buyurun sizleri mutfağa alalım!

Turp Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Demet Fındık Turp
  • 1/2 Demet Maydanoz
  • 1 Adet Limonun Suyu
  • 1 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 çay Kaşığı Isot
  • 1 çay Kaşığı Pul Biber
  • 1 çay Kaşığı Sumak
  • 1 Tutam Tuz
Turp Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Turpları ince ince, halkalar halinde doğrayın.
  2. Maydanozları yıkayıp kuruttuktan sonra incecik kıyın ve turplarla birlikte bir kaseye alın.
  3. Sosu için limonu, zeytinyağını, nar ekşisini ve baharatları karıştırın.
  4. Sosu sebzelerin üzerine ekleyin ve iyice karıştırın.
  5. Servis tabağına alın ve sevdiklerinizle paylaşın!
Kırmızı Biberli Peynirli Poğaça

Kırmızı Biberli Peynirli Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kahvaltılık Acuka

Kahvaltılık Acuka

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Portakal Soslu İrmik Tatlısı

Portakal Soslu İrmik Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
3 Peynirli Mantar Dolması

3 Peynirli Mantar Dolması

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Elmalı Toplar

Elmalı Toplar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce