Türlü

2023-09-17 00:50:01 - Yemeklik.com.tr

Türk mutfağının en çok sevilen ve evlerde en çok pişen başında geliyor türlü. Çeşit çeşit sebze tek bir tabakta birleşiyor, en doyurucularından birine dönüşüyor.

Patates, patlıcan, kabak, yeşil biber, domates ve baharatlara lezzetleniyor. İçerisine yse fasulye, enginar gibi sebzeler de eklenebilir. Dileyenler kuş başı ya da kıyma ilavesinde de bulanabilirsiniz. Ancak biz bu kez sebzeli, zeytinyağlı çok hafif bir türlü hazırladık. Suyunda birçok nin şahane lezzeti var. Yanında sıcacık , , turşu ya da hazırlamayı da unutmayın. Bu şahane tencere yemeğinin suyuna ekmek bana bana mutlaka yenir. Şimdiden ellerinize sağlık.

Türlü Tarifi İçin MalzemelerTürlü Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın.
  2. Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Sarımsakları incecik kıyın. Kabuğunu alacalı bir şekilde soyduğunuz patlıcan ve kabakları doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domates ve patatesleri iri parçalar halinde kesin
  3. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Soğanı ve sarımsakları kavurduktan sonra salçasını ekleyin.
  4. Ardından patates, domates, kabak ve son olarak tuzlu suda bekletip duruladığınız patlıcanları da ilave edin.
  5. Güzelce karıştırın. Tuz ve karabiber ve pul biberi ekleyin. Üzerine 1/2 su bardağı sıcak suyu ilave edin.
  6. Türlüyü, kapağını kapattığınız tencerede kısık ateşte 25-30 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.
  7. Servisi esnasında tüm sebzelerin karışması için arzuya göre farklı bir kaba aktardığınız türlüyü sıcak olarak servis edin. Afiyetler olsun!

Daha Fazla Gönderi