Ege Favası

2024-07-25 11:48:50 - Yemeklik.com.tr

Her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında bu yıl menüde tarih, kültür ve doğanın bir buluşması olan Ege lezzetleri var! Yemeksepeti ve Yemek.com olarak destek verdiğimiz Türk Mutfağı Haftası'nda Ege lezzetleri menüsünde yer alan bu tarifi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle sizlerle buluşturuyoruz. Ege'nin bereketli topraklarının ve köklü mutfağının simgesi olan, geleneksel olarak sağlıklı, sürdürülebilir ve Akdeniz tipi beslenme şeklini öne çıkaran Ege lezzetlerine siz de mutfağınızda yer verebilir ve yerel üreticilerden malzemelerinizi temin edip bölge ekonomisine katkıda bulunabilirsiniz.

Fava benzeri bakliyat püreleri, Anadolu mutfağında Antik dönemden beri var olan besleyici yemeklerdir. Aslında her türlü bakliyattan fava gibi mezeler yapılabilir. Özellikle kuru bakladan yapılan fava, meze sofralarının favorisi olup vegan ve bitki temelli beslenenler için de lezzetli bir alternatiftir. Kuru bakla püresi soğuduğunda sertleşir ve dilimlenerek servis edilir. Bazen de püre halinde, biraz daha yumuşak hazırlanarak üzerine zeytinyağı gezdirilip servis edebilirsiniz.

Ege FavasıTarifi İçin MalzemelerEge FavasıTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tencereye zeytinyağını koyun, ısınınca soğanları ekleyip hafif kavurun.
  2. Ardından bakla, şeker ve tuzu ekleyin ve üzerini 4 parmak geçecek kadar su koyun.
  3. Tüm malzemeler iyice yumuşayıp içinde hiç sıvı kalmayana kadar pişirin. Favanın çok sulu olmaması için suyunu iyice çekmesi gerekir. Tenceredeki malzeme hafif lapa kıvamında olmalıdır.
  4. Hazır hale geldiğinde blender ile tüm malzemeyi pürüzsüz olana kadar ezin.
  5. Dereotunu favaya ekleyin ve iyice karıştırdıktan sonra servis edeceğiniz kabın içerisine alın.
  6. Üzerini şeffaf bir folyoyla kapatın. Soğuyunca buzdolabına alıp kıvam alana kadar 12 saat dinlendirin ve servis edin.

Daha Fazla Gönderi