Tulum Peynirli ve Cevizli Mor Lahana Salatası
Tuzla ovulup rengi iyice ortaya çıkan mor lahanalar, sirke ilavesiyle daha da lezzetleniyor. Biraz dereotu, ceviz ve tulum peyniri de eklendiğinde renkleriyle önce göze, lezzetiyle de damaklara hitap eden enfes bir salata oluyor. Her ana yemeğin yanına çok yakışır.
Tulum Peynirli ve Cevizli Mor Lahana SalatasıTarifi İçin Malzemeler
- 1 Adet Küçük Boy Mor Lahana
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 çay Bardağı Elma Sirkesi
- 6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Demet Dereotu
- Üzeri için:
- 100 Gram Tulum Peyniri
- 2 Avuç Ceviz
- 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Tulum Peynirli ve Cevizli Mor Lahana SalatasıTarifi Nasıl Yapılır?
- Mor lahanayı çok ince doğrayıp tuz ve elma sirkesiyle ovun.
- Lahanayı 10 dakika dinlendirip ince kıyım dereotu ve zeytinyağı ile harmanlayın.
- Salatayı servis kasesine alın, üzerine tulum peyniri parçaları, iri parçalar halinde ceviz parçaları ve zeytinyağı ekleyip servis edin. Afiyet olsun.