Çıtır Lokma Tatlısı

Ramazan yaklaşmışken çıtır mı çıtır bir lokma tarifi arıyorum diyorsan, bu tarif tam sana göre... Sönmeyen, tam kıvamında bir tatlı karşınızda.

Çıtır Lokma TatlısıTarifi İçin Malzemeler
  • Lokma hamuru için:
  • 2,5 Yemek Kaşığı Kuru Maya
  • 1 Yemek Kaşığı şeker
  • 3,5 Su Bardağı Un
  • 2 Su Bardağı ılık Su
  • Lokma şerbeti için:
  • 3 Su Bardağı Su
  • 2 Su Bardağı şeker
  • 3-4 Damla Limon Suyu
  • Lokma tatlısını kızartmak için:
  • 2,5 Su Bardağı Ayçiçek Yağı
Çıtır Lokma TatlısıTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Önce unu bir kaba ilave edin ve ortasında bir havuz açın. İçerisine şekeri, kuru mayayı ve ılık suyu ilave edin, cıvık ve ele yapışan bir hamur olacak şekilde yoğurun.
  2. Ardından hamurun 1 saat kadar mayalanması için ağzını kapatın.
  3. O sırada şerbeti hazırlayın, bir tencereye önce suyu ardından şekeri ekleyin. Şeker eriyene dek karıştırın ve limon suyunu ekleyin. Şerbet biraz kaynadıktan sonra soğuması için kenara alın.
  4. Mayalanan hamurunuzdan kaşık veya sıkma torbası yardımıyla minik parçalar alın, kızan yağda kızartmaya başlayın.
  5. Nar gibi olan çıtır lokmalarınızı kızardıktan hemen sonra soğuk şerbete ekleyin ve 10-15 saniya kadar çevirin.
  6. Ardından tüm lokmalarınıza aynı işlemi uygulayın ve servis kasenize ilave edin. Tarçın veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Mini Kumpirler

Mini Kumpirler

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Milföyden Kat Kat Tat

Milföyden Kat Kat Tat

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Melisa Tatlısı

Melisa Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Lor Kurabiyesi

Lor Kurabiyesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Yumurtalı Kaşarlı Kuskus

Yumurtalı Kaşarlı Kuskus

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce