Çıtır Lokma Tatlısı
Ramazan yaklaşmışken çıtır mı çıtır bir lokma tarifi arıyorum diyorsan, bu tarif tam sana göre... Sönmeyen, tam kıvamında bir tatlı karşınızda.
Çıtır Lokma TatlısıTarifi İçin Malzemeler
- Lokma hamuru için:
- 2,5 Yemek Kaşığı Kuru Maya
- 1 Yemek Kaşığı şeker
- 3,5 Su Bardağı Un
- 2 Su Bardağı ılık Su
- Lokma şerbeti için:
- 3 Su Bardağı Su
- 2 Su Bardağı şeker
- 3-4 Damla Limon Suyu
- Lokma tatlısını kızartmak için:
- 2,5 Su Bardağı Ayçiçek Yağı
Çıtır Lokma TatlısıTarifi Nasıl Yapılır?
- Önce unu bir kaba ilave edin ve ortasında bir havuz açın. İçerisine şekeri, kuru mayayı ve ılık suyu ilave edin, cıvık ve ele yapışan bir hamur olacak şekilde yoğurun.
- Ardından hamurun 1 saat kadar mayalanması için ağzını kapatın.
- O sırada şerbeti hazırlayın, bir tencereye önce suyu ardından şekeri ekleyin. Şeker eriyene dek karıştırın ve limon suyunu ekleyin.
Şerbet biraz kaynadıktan sonra soğuması için kenara alın.
- Mayalanan hamurunuzdan kaşık veya sıkma torbası yardımıyla minik parçalar alın, kızan yağda kızartmaya başlayın.
- Nar gibi olan çıtır lokmalarınızı kızardıktan hemen sonra soğuk şerbete ekleyin ve 10-15 saniya kadar çevirin.
- Ardından tüm lokmalarınıza aynı işlemi uygulayın ve servis kasenize ilave edin. Tarçın veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.