Trakya Kapama

Trakya topraklarının sadece böreği meşhur değil.. Bu tarifimiz nice güzellikleriyle bizi büyüleyen Trakya'nın ana yemekleri ile de oldukça ün saldığının bir kanıtı. Tavuk baget kullanarak yaptığımız bu yemek hem ekonomik hem de oldukça bereketli.. 6 kişilik bir ailenin tatlı bir şekilde doyması çok olası!

Yanına muhteşem mezelerimizden birini tercih edebilir, arkasından güzel bir şerbetli tatlı ile sofranızı neşe ile doldurabilirsiniz. Denerseniz yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın. Şimdiden afiyet olsun!

Trakya Kapama Tarifi İçin Malzemeler
  • Tavuklar İçin:
  • 12 Adet Tavuk Baget
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 2 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı Tane Karabiber
  • 1 Adet Havuç
  • 5 Dal Maydanoz Sapı
  • 1 Adet Defne Yaprağı
  • 2 Litre Soğuk Su
  • Pilav İçin:
  • 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2 Adet Kuru Soğan
  • 3 Su Bardağı Baldo Pirinç
  • 1 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Yemek Kaşığı Kuru Nane
  • 1 çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
  • 1 Litre Tavuk Suyu
Trakya Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak tavukları derin bir tencereye alın. Üzerine soyulmuş soğan, iri doğranmış havuç, maydanoz sapları, tuz, tane karabiber ve defne yaprağını da koyduktan sonra suyu ekleyin.
  2. Tencereyi ocağa alın ve altını yüksek ateşte açın. Kaynama başladıktan sonra altını kısın ve kapağını kapatın. Üzerinde köpük oluşursa kaşıkla mutlaka alın. Tavuklar yumuşayınca tencereyi ocaktan alın. Tavukları içinden alıp suyunu ayrı bir yere süzün.
  3. Pilav için pirinçleri sıcak tuzlu suda en az yarım saat bekletin, ardından süzüp yıkayın ve kuruması için süzgeçte bekletin.
  4. Geniş bir tava ya da tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın, yemeklik küpler halinde doğranmış soğanları biraz tuzla yumuşayana kadar kavurun. Tavaya pirinçleri ve bulguru da ekleyip dışları kavrulana kadar yüksek ateşte pişirin. Son olarak baharatları da ekleyip ocaktan alın.
  5. Pilav karışımını geniş bir fırın tepsisine aktarın, tavukları üzerine dizin ve sıcak tavuk suyunu da ekleyip önceden ısıtılmış 200 derecelik fanlı fırında pilav suyu çekip tavukların üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkan kapamayı 10-15 dakika oda sıcaklığında demlendirin ve servis edin. Afiyet olsun!
Antakya Kömbesi

Antakya Kömbesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Arpa Şehriyeli Kış Salatası

Arpa Şehriyeli Kış Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Fındıklı ve Bademli Rulo

Fındıklı ve Bademli Rulo

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Mayalı Kek

Mayalı Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Malatya Ekşili Ekmek

Malatya Ekşili Ekmek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce