Trabzon Hurmalı İrmikli Muhallebi
Tadı hem çok güzel, hem de tatlı ihtiyacını kesinlikle karşılayacak ölçüde... Ağırlık ve baygınlık vermeyecek kadar hafif olan Trabzon hurmalı irmikli muhallebiyle tanışın.
Afiyet olsun.
Trabzon Hurmalı İrmikli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 500 Mililitre Süt
- 1 Büyük çay Bardağı Irmik
- 1 Yemek Kaşığı Esmer şeker
- 2 Adet Trabzon Hurması
- 8 Adet şekersiz Bebe Bisküvisi
Trabzon Hurmalı İrmikli Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle muhallebi için süt, irmik ve şekeri bir tencere içerisinde orta ateşli ocakta kaynayıp muhallebi kıvamı alana kadar pişirelim.
- Pişen sıcak muhallebiyi kaselere boşaltalım ve soğumaya bırakalım.
- Muhallebiler soğurken Trabzon hurmasını soyup püre haline getirelim.
- Diğer yandan da bebe bisküvilerini toz haline getirelim.
- Soğuyan muhallebinin üzerine önce hurma püresini ekleyip bisküvi kıtırları ile süsleyelim.