Hem başlangıç hem de bir öğün olarak tüketebileceğiniz, oldukça doyurucu, kıvamı ile içimine bayılacağınız, içinizi ısıtacak nefis bir tarifimiz var: Toyga çorbası tarifi! Yarma, nohut ve yoğurdun ana malzeme olarak kullanıldığı Türk mutfağına ait bu çorbaya kimi zaman pazı da eşlik ediyor. O da öyle güzel oluyor ki, bu nefis çorbaya hafif ekşilik katıyor ve adeta bir sulu yemek kıvamında oluyor.
İçinde bulunan yarma ve nohutu önceden haşlarsanız, bu çorba çok kısa sürede hazırlanıyor. Buzlukta haşlanmış nohut ve yarma bulundurmakta fayda var. Çünkü bu çorbaya bayılacaksınız. Özellikle kış aylarında hem içinizi ısıtacak hem de doyuracak bir tarif olacak toyga çorbası imiz. Eğer malzemeler hazırsa haydi başlayalım. Şimdiden afiyet olsun!
Toyga Çorbası Tarifi İçin Malzemeler